Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til og med amerikanerne synes synd på David Moyes

Med på lista over idrettens vanskeligste jobber.

IKKE BARE BARE: Etter at Sir Alex Ferguson takket for seg i sommer, har David Moyes fått en vanskelig start på den nye sesongen. Fasiten er 8.-plass idet julen ringes inn. Foto: EPA/PETER POWELL
IKKE BARE BARE: Etter at Sir Alex Ferguson takket for seg i sommer, har David Moyes fått en vanskelig start på den nye sesongen. Fasiten er 8.-plass idet julen ringes inn. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at det er litt av et press som har hvilt, og fortsatt hviler, på skuldrene til David Moyes etter at han tok over som manager etter Sir Alex Ferguson i sommer.

En indikasjon på hvor vanskelig den jobben er, får man når man ser over dammen til USA. Til og mer amerikanerne, som sjelden legger merke til annet enn baseball, basketball, ishockey og fotball av det avlange slaget, har bitt seg merke i skottens tøffe oppgave.

«America's Team» Det er USA Today som i går laget ei liste over det de mener er de seks vanskeligste stillingene i idrettens verden, og på fjerdeplass finner vi managerstolen på Old Trafford. Og Moyes er i godt selskap med menn som alle kommer til å få flere grå hår enn de ville hatt om yrkesvalget hadde vært et annet.

Øverst på lista troner jobben til Dalls Cowboys-trener Jason Garrett, og det er det flere grunner til. Ikke bare har klubben en meget sterk og involvert eier i Jerry Jones som dikterer alt fra lagoppstilling til trenerteam, men de har også en bred nasjonal appell.

«America's Team», som de gjerne kaller seg, får dermed mye tv-tid og nettopp det kan være et tveegget sverd. Går det bra blir suksessen delt med millioner av mennesker, men like mange tar del i lagets nederlag.

Moyes på fjerdeplass På andreplass er sjefsstolen i New York Yankees, en av de aller største merkevarene i idrettens verden. Joe Girardi er under et enormt press til enhver tid, og det blir ikke bedre av at klubben sliter med å komme seg under lønnstaket grunnet mange veteraner med skyhøye lønninger.

De samme veteranene har også hatt en tendens til å pryde skadelista.

På tredjeplass finner vi John Calpiari som trener college-laget til Kentucy i basketball, før Moyes dukker opp på fjerde.

Bak skotten ligger Mike Woodson som enn så lenge styrer skuta i New York Knicks, og Kevin Wilson som er sjef for Indianas college-lag i amerikansk fotball.

Nå venter Hull Tross en humpete sesongstart og en åttendeplass i Premier League, står Manchester United nå med to strake seiere før de skal på besøk til KC Stadium og Hull i morgen formiddag. En kamp som bør vinnes om de skal ha los på teten når 2013 etterhvert blir til 2014.

Etter storoppgjøret mellom Arsenal og Chelsea på lille julaften er det fortsatt åtte poeng opp til teten.

Storkampen på Boxing Day i år finner sted på Etihad der Manchester City tar imot serieleder Liverpool - et oppgjør som langt på vei har målgaranti.

På sine siste fire kamper har de to lagene stått for ikke mindre enn 33 scoringer til sammen.