FIKK ALDRI SJANSEN: Martin Ødegaard (t.v.), her i oppvarming sammen med Nacho og Isco, fikk aldri sjansen i kampen mot Almeria i går. Foto: EFE / NTB Scanpix
FIKK ALDRI SJANSEN: Martin Ødegaard (t.v.), her i oppvarming sammen med Nacho og Isco, fikk aldri sjansen i kampen mot Almeria i går. Foto: EFE / NTB ScanpixVis mer

Til og med John Terry får mer spalteplass enn Ødegaard i Spania etter nestendebuten

I sportsavisene.

MADRID (Dagbladet): Real Madrid hadde få problemer med å slå Almeria 3-0 på Santiago Bernabeu i går kveld, men kampen ble en nedtur for Martin Ødegaard (16) som aldri ble byttet inn for de helhvite.

Mange hadde trua på at nordmannen skulle få sjansen til å bli tidenes yngste Real Madrid-spiller, men han kom altså aldri nærmere enn benken - som han hadde fått plass på for første gang.

Da manager Carlo Ancelotti etter kampen fikk spørsmål om hvorfor han satte inn Nacho Fernandez på tampen istedenfor det norske supertalentet, svarte han enkelt og greit at «gutten må trene mer».

Spansk presse mistenker at Ancelotti kan ha hatt en baktanke ved å aldri slippe Ødegaard innpå i går. Selv var de nemlig nærmest sikre på at 16-åringen skulle få lov til å debutere.

Lite spalteplass Av den grunn fikk Ødegaard solid med spalteplass i spanske aviser i går, men i dag er 16-åringen ikke akkurat i Cristiano- eller James-klasse.

IKKE MYE PLASS: Sportsavisa Marca har 27 sider med fotball i dag. Denne halvsiden er avisas Ødegaard-dekning. Faksimile: Marca
IKKE MYE PLASS: Sportsavisa Marca har 27 sider med fotball i dag. Denne halvsiden er avisas Ødegaard-dekning. Faksimile: Marca Vis mer

Verken Marca eller AS bruker særlig plass på buskerudgutten i dagens papiraviser.

Spanias største avis Marca, som er en ren sportsavis, kjører sitt hovedoppslag på James Rodriguez' ellevilt flotte volleyscoring i går.

Avisa vier hele ni sider til Real Madrid, mens den totale fotballdekningen består av ikke mindre enn 27 sider.

Kort Ødegaard-avsnitt Martin Ødegaard er henvist til side ni, der vi i en sak som egentlig handler om Carlo Ancelottis taktiske disposisjoner, kan lese helt mot slutten at italieneren ikke fant det hensiktsmessig å gi Ødegaard sjansen til å bli tidenes yngste Real Madrid-spiller.

Selv om saken handler mest om andre ting enn det norske vidunderbarnet, illustreres den med to bilder av Ødegaard - et på benken og et under oppvarming i går.

STJELER OVERSKRIFTENE: James Rodriguez fantastiske volleyscoring i går stjeler overskriftene i de spanske avisene i dag. Faksimile: Marca
STJELER OVERSKRIFTENE: James Rodriguez fantastiske volleyscoring i går stjeler overskriftene i de spanske avisene i dag. Faksimile: Marca Vis mer

Og for å illustrere hvor lite plass Ødegaard fikk i avisas enorme fotballseksjon:

Til og med John Terry og Chelsea vies en side, altså langt mer plass enn Martin Ødegaard. På side 32 i Marca kan avisas 2,5 millioner lesere fordype seg i Chelseas 3-1-seier borte mot Leicester i går kveld.

Saken er vinklet på at Terry, som scoret 2-1-målet for London-laget, er en usedvanlig målfarlig forsvarsspiller.

James-fokus Den andre store sportsavisa, AS, vinkler - som Marca - sitt hovedoppslag på Rodriguez' fantastiske scoring.

Avisa vier hele ni sider til oppgjøret mellom Real Madrid og Almeria, men Ødegaard nevnes bare i en kort notis under tittelen «Ingen Ødegaard-debut».

I notisen står det kort og greit at nordmannen varmet opp etter pause, men at han aldri kom innpå banen.

Foruten de ni Real-sidene, klinker AS til med ytterligere 20 sider med fotballstoff.

TERRY-DEKNING: Målkåte John Terry vies en side i Spania i dag. Faksimile: Marca
TERRY-DEKNING: Målkåte John Terry vies en side i Spania i dag. Faksimile: Marca Vis mer