Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Til og med kongen prioriterer NM

Skuffet over Ljøkelsøy og Romøren.

Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren drar til Sapporo i stedet for å delta i Granåsen. Det liker NM-arrangøren dårlig, melder Adresseavisen.

NM-leder Svein Ove Dyrdal vil derfor forfølge saken.

- Vi vil fremme sak til skistyret på tinget til våren. Vi må bestemme oss for hva vi vil med NM, sier Dyrdal. Han mener at de beste hopperne nå utnytter regelverket så langt som mulig for å slippe å delta i NM.

- Det bør være kontraktsfestet at landslagshopperne skal delta i NM. Tankegangen til de beste hopperne er svært kortsiktig. Hvorfor skal vi ta på oss å arrangere NM når de beste ikke vil delta? Til og med Kongen prioriterer NM, poengterer han.

Assistenttrener for hopplandslaget Geir Ole Berdahl bekrefter overfor Adresseavisen at de beste hopperne ikke finner NM spesielt attraktivt.

- Alle vil heller hoppe i Sapporo. Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal er direktekvalifisert til verdenscuprennet i Japan. De stiller derfor i NM. Men Roar og Bjørn Einar må kvalifisere seg til rennet. Det er årsaken til at de må dra til Japan allerede onsdag, forklarer Berdahl.

(NTB)

FLYR TIL JAPAN I STEDET: Roar Ljøkelsøy prioriterer verdenscup i Sapporo framfor NM i Granåsen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
FLYR TIL JAPAN I STEDET: Roar Ljøkelsøy prioriterer verdenscup i Sapporo framfor NM i Granåsen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media