- Til og med kongen prioriterer NM

Skuffet over Ljøkelsøy og Romøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren drar til Sapporo i stedet for å delta i Granåsen. Det liker NM-arrangøren dårlig, melder Adresseavisen.

NM-leder Svein Ove Dyrdal vil derfor forfølge saken.

- Vi vil fremme sak til skistyret på tinget til våren. Vi må bestemme oss for hva vi vil med NM, sier Dyrdal. Han mener at de beste hopperne nå utnytter regelverket så langt som mulig for å slippe å delta i NM.

- Det bør være kontraktsfestet at landslagshopperne skal delta i NM. Tankegangen til de beste hopperne er svært kortsiktig. Hvorfor skal vi ta på oss å arrangere NM når de beste ikke vil delta? Til og med Kongen prioriterer NM, poengterer han.

Assistenttrener for hopplandslaget Geir Ole Berdahl bekrefter overfor Adresseavisen at de beste hopperne ikke finner NM spesielt attraktivt.

- Alle vil heller hoppe i Sapporo. Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal er direktekvalifisert til verdenscuprennet i Japan. De stiller derfor i NM. Men Roar og Bjørn Einar må kvalifisere seg til rennet. Det er årsaken til at de må dra til Japan allerede onsdag, forklarer Berdahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer