Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til OL i siste sekund

Klokka 23.40 i går - 20 minutter før påmeldingsfristen til OL gikk ut - fikk Geir Moen (31) beskjed om at han, John Ertzgaard og Jim Svenøy får OL-tur selv om ingen av dem har klart OL-kravene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Moen løp 200 meter på 20.63 på høylandsbanen i Rieti i går. Det er identisk med årsbeste fra Uddevalla 23. juli, men likevel 18 hundredeler bak OL-kravet. John Ertzgaard løp 100 meter på 10.40. Det er 20 hundredeler bak kravet. Ingen av dem trodde nok det var håp om OL-tur på slike tider i det aller siste uttaksstevnet. Derfor var gleden vill på hotellet i Italia da Dagbladet overbringte beskjeden.

- Vi har jo sittet på pinebenken i hele kveld. Klart vi er fornøyde, sier Geir Moen.

Håper på framgang

De to sprintgutta er tatt ut på bakgrunn av gode prestasjoner hele sesongen. Jim Svenøy er tatt ut med håp om sterk formstigning etter skaden som ødela det meste av forberdelsene. I Brisbane (åtte timer foran Norge) satt toppidrettssjef Bjørge Stensbøl oppe til 03.00 om natta og fikk tekstmeldinger fra friidrettsforbundets pressekontakt Tim Kronborg om tidene til sprinterne i Italia. Nesten fem timer seinere kom jubelmeldinga. En utrolig lettelse for Geir Moen og John Ertzgaard.

- Vi er utrolig fornøyde, sier Geir, mens John Ertzgaard roper og hojer i bakgrunnen. - Klart det: John så ikke akkurat OL-blinken der han gikk akillesskadd i hele vinter.

Lett feiring

- Skal dere feire nå? - Vi skal tidlig hjem i morgen. Nå må vi vise oss tilliten verdig. Det blir en enkel feiring, he-he, sier Moen.

- Hva er målsettingen din i Sydney?

- Å gjøre det bedre enn i Atlanta. Da løp jeg dårlig i semifinalen. Men mange hever seg i OL-sesonger. Det blir ikke lett. Men Moen tror han har mye å gå på.

- Nå kan vi forberede oss i fred fram mot avreise. Det er slutt på jaginga mot kravet.

Utladet

For Moen er OL-uttaket en sterk inspirasjon for videre satsing.
- Det jeg må avgjøre i år er om jeg skal gå for EM i München i 2002. Jeg ser mange sprintere som gjør det bra når de er 32-33 år. Men jeg er avhengig av skadefrie sesonger for at det skal gå i boks. Og OL i Athen om fire år er uaktuelt, sier Moen til Dagbladet.

Han var utlada nærmere midnatt i går. - Det har nok blitt litt for mye jaging etter OL-kravet nå på slutten. Vi har løpt på steder uten bra forhold. Jeg har ikke funnet roen.

- Når jeg løp så fort 100 meter i juni og juli da trodde jeg tidene skulle komme på 200 meter, sier han.

- Burde du satset mer på 200 meter tidligere?

- Vi la opp til å få opp farta på 100 meter først, for så å løpe 200 metere. Men den endelige formutløsningen skulle ikke komme før om tre-fire uker i OL. Sånn sett har dette vært et høyt spill.

Som lønnet seg til slutt.

OL-KLARE: Geir Moen og John Ertzgaard fikk gladmeldingen om OL-uttagelse like før midnatt.