Til OL med nye ski

Hedda Berntsen satser på at helt nye og fem centimeter kortere ski skal gi suksess i OL.

- Jeg har brukt dagene på Oppdal til å kjøre inn de nye skiene, som jeg trives med, sier Hedda Berntsen til NTB. Hun tok dem i bruk to dager før slalåmen i Åre, så nå er også hun kommet over på den typen utstyr alle konkurrentene kjører på.

- Jeg har prøvd en så kort type ski tidligere i år også, men da funket det ikke. Nå har imidlertid skimerket mitt kommet med en ny modell, og den passer meg veldig bra, sier Hedda, som det meste av sesongen har kjørt på fjorårets modell ski, men som nå er nede på en modell som er halvannen meter lang. Det er den korteste skitypen Det internasjonale skiforbundet (FIS) tillater i konkurranser.

Får opp selvtilliten

- Jeg har slitt med selvtilliten denne sesongen, men nå hjelper det på etter at jeg har fått de nye skiene og ser at de funker bra, sier Hedda, som har en VM-bronse i slalåm å forsvare fra i fjor.

- Nei, ikke si det da. Jeg føler absolutt ikke at jeg har noen ting å forsvare når jeg reiser til OL, sier hun.

- Akkurat nå virker forresten OL veldig fjernt for meg, men når jeg kommer dit vil jeg nok bli skikkelig giret. Det blir nok ikke noe problem.

Hedda reiste til Salt Lake City et par dager før lagvenninnene først og fremst for å være heiagjeng for søsteren Ingrid. Hun er med i kulekjøring i OL og skal i aksjon allerede lørdag.

- Jeg skal være med på å psyke opp søsteren min og gleder meg til det, men når hun er ferdig med sine konkurranser og de andre kommer over søndag kveld, så blir jeg med til Jackson Hole for å trene og finpusse formen der, sier Hedda Berntsen.

(NTB)