Til oppsiktsvekkende angrep på storklubber

Den spanske fotballigaens president Javier Tebas går til et oppsiktsvekkende angrep på Manchester City, Paris Saint-Germain og eierskapet bak klubbene.

MØTER KRITIKK: Manchester City vant alle hjemlige turneringer denne sesong og får knallhard kritikk av La Liga-sjef Javier Tebas for sin pengeforbruk. Foto: NTB scanpix
MØTER KRITIKK: Manchester City vant alle hjemlige turneringer denne sesong og får knallhard kritikk av La Liga-sjef Javier Tebas for sin pengeforbruk. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med en konferanse i regi av avisen Financial Times, der økonomi og fotball er sentrale temaer, kom Tebas med verbale spark mot de to fotballstorhetene.

Spanjolen omtalte City og PSG som «klubber som ikke kunne brydd seg mindre om hva de reelle inntektene er når de ønsker å signere en spiller, fordi inntektene kommer fra en stat».

- Det tvinger andre inn i en økonomisk situasjon der de lever på kanten av det forsvarlige. Det forskyver balansen i den europeiske fotballstrukturen, sa Tebas.

- Dette er ikke lenger idrett. Dette er ikke lenger en industri. Det blir som et leketøy, leketøyet til en stat, fortsatte han.

Avviser regelbrudd

Det er ikke første gang at den svært frittalende fotballtoppen går i strupen på de to Abu Dhabi-eide klubbene. Manchester City har på et tidspunkt gått rettens vei etter friske uttalelser fra Tebas.

Det synes imidlertid ikke å stoppe La Liga-sjefen.

Manchester City har gjort rent bord i den hjemlige turneringene i England denne sesongen. Klubben er i øyeblikket under etterforskning av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for brudd på fotballens finansielle fair play-regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer