Til Paris uten Mikel

Det nigerianske U-20-landslaget ankom sitt hotell i Paris i 20.30 tiden i kveld. Men fortsatt har ingen sett snurten av John Obi Mikel.

PARIS (Dagbladet.no) Lyn-spillerne Ezekiel Bala og Chinedu Obasi Ogbuke var slitne da U-20 troppen til Nigeria sjekket inn på hotel Mercure i Porte de Versailles i kveld sammen med sine nesten 30 lagkamerater.

Landslagstrener Samson Siasia smilte overbærende da han ble møtt av et norsk pressekorps bestående av Dagbladet, VG, Aftenposten, NTB, NRK og TV2.

Mannen alle ventet på - John Obi Mikel - har derimot fortsatt ikke sluttet seg til Nigerias VM-forberedelser i den franske hovedstaden.

Siasia hevder at han ikke har snakket med Mikel eller hans agent John Shittu siden lørdag, men var likevel klar på at Mikel vil dukke opp på hotellet i løpet i kvelden.

- Han må komme hit for å få komme til VM. Det vet han og det vet agenten hans. Stol på meg, han kommer til å komme hit i løpet av kvelden, sa Samson Siasia til Dagbladet.no tidligere i kveld.

- Du sa at også at Mikel ville komme til Nederland i helga. Det gjorde han ikke. Hvordan kan du være så sikker på at han kommer til Paris?

- Dette er annerledes. Det er grenser for hvor mange utsettelser jeg kan gi ham. Om han så hadde vært Maradona, så har han å innfinne seg her. Vi er godt i gang med viktige VM-forberedelser og Mikel kan være til hjelp for laget. Derfor må han komme nå, sa Samson Siasia til Dagbladet.no.

Klokka 22.50 i kveld mener Siasia fortsatt at Mikel er på vei, og vil ankomme hotellet i løpet av kvelden eller natta.

-  Han og agenten er på vei i bil.


- Men hva om han ikke dukker opp nå heller?

- Kommer han ikke, så kommer han ikke. Jeg gir blaffen. Vi har bra lag også uten Mikel. Jeg har ikke sett ham spille på et år.

Den nigerianske U-20 troppen skal være i Paris inntil onsdag morgen. Da setter de kursen for Evroux rundt 100 kilometer vest for Paris. 29. juni setter de kursen for Lens, hvor de skal finpusse VM-formen fram til avreise til vertsnasjonen Nederland 7. juni.

Der spiller de sin første VM-kamp mot Brasil 12. juni.

Lyn-direktør Morgan Andersen er ikke tilfreds med at ingen av klubbens tre spillere ennå har gitt lyd fra seg.

Lyn appellerer nå til det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om å nekte Lyn-spillerne VM-deltakelse med mindre de kommer til Oslo og avgir forklaring på sine forsvinningsnumre.

PÅ PLASS: U-20 troppen til Nigeria sjekket inn på hotel Mercure i Porte de Versailles i dag.
FORTSATT BORTE: Men Lyns John Obi Mikel er ikke dukket opp ennå.