Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til sak mot Skøyteforbundet

Jan de Kok har bestemt seg for å gå til rettssak mot Norges Skøyteforbund etter at han ble sagt opp som landslagstrener 4. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener de Kok ble sagt opp på usaklig grunnlag. Dessuten går vi til rettssak på måten prosessen har skjedd på, sier nederlenderens advokat Gunnar Martin Kjenner til Dagbladet.

Han ønsker ikke å gå inn på hvor stort krav de har bestemt seg for å fremme overfor Skøyteforbundet, men Dagbladet vet at det dreier seg om ei full årslønn og et erstatningsbeløp for måten de Kok ble oppsagt på. Alt i alt kan det med andre ord dreie seg om et sjusifret beløp.

Kjenner regner med at saken vil havne i rettsapparatet over nyttår.

Jan de Kok tiltrådte som trener for det norske A-landslaget 1. juli 2001. Han kom til Norge med gode resultater fra juniorlaget i hjemlandet, og var mannen Norge håpet skulle lede laget fram til medaljer i Torino-OL i 2006.

Isfront

Men i vinter ble det isfront mellom forbundsledelsen og nederlenderen. Skøytetrikoter som, ifølge de Kok, ikke kom til rett tid, toppet en rekke uenigheter og beskyldninger. De Kok gikk så langt at han kalte generalsekretær Bjørn Erik Thuv og daværende president Rune Gerhardsen for amatører som ikke klarte å gjøre jobben sin. De beste utøverne var først på de Koks side, men mot slutten av sesongen truet flere av dem med å stå utenfor landslaget om nederlenderen ble værende i jobben.

Onsdag 4. juni fikk Jan de Kok sparken som norsk A-lagstrener. I ukene etter snakket partene sammen, uten å komme til noen enighet. Fredag 11. juli ble saken sendt til Oslo tingrett.

- Uvanlig

- Partene er sterkt uenige i hvorvidt samarbeidsforholdene oss imellom var så håpløse at et videre samarbeid var umulig. Derfor kan det være greit å la en tredjepart se på saken, som vi nå får gjort i retten, sier nåværende president Terje Andersen, som ikke er overrasket over at treneren går til sak.

De Kok og advokat Kjenner reagerer også på at Peter Müller allerede har overtatt nederlenderens arbeidsoppgaver.

Jan de Kok har fortsatt jobb i forbundet ut september, men har ikke lenger oppgaver med A-laget.