Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til semi med ett mål unna EM-rekorden

Norge knuste Nederland.

TOPPSCORER IGJEN: Heidi Løke scoret sju i storseieren mot Nederland. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TOPPSCORER IGJEN: Heidi Løke scoret sju i storseieren mot Nederland. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Nederland - Norge 13-35.

Det blir litt av ei finalehelg i danske Herning nå, etter at både Norge og Sverige sikret seg en plass i semifinalene i kveld. Danmark ble klare i går.

Thorir Hergeirsons jenter løp Nederland i senk i den avgjørende mellomspillkampen og luktet til og med på EM-rekorden de selv har (32-målsseier mot Slovenia i 2004 og 2006).

Et straffebaklengs i siste sekund førte derimot til at det endte med 22-målsseier - men den rekorden bryr nok ikke jentene seg om i kveld.

Suste fra Før kampen var det mye snakk om de ulike scenariene kvelden hadde å by på. Etter svensk og fransk seier, kunne faktisk Norge tålt et seksmålstap mot Nederland - og likevel gått til semifinalen.

Jentene var aldri i nærheten av å gå på en slik mine.

Norge suste fra nederlenderne fra start. Mye har handlet om Heidi Løke i EM, men Marit Malm Frafjord viste at Thorir Hergeirsson har to klassespillere på linja - da hun scoret tre av de fire første.

Den norske forsvarsspillet frustrerte Nederland, som samlet opp tekniske feil som om det skulle vært blomstrende tulipaner. Og de klarte ikke følge angrepstempoet til Norge, som etter 20 minutter ledet 14-4.

Da sovnet Norge litt og Nederland scoret fire på rad. Thorir Hergeirsson ble nødt til å ta en time-out.

- Bare for å klargjøre noe. Kampen er ikke ferdig, sa islendingen.

Kontringsfest Norge hevet seg inn mot hvilen og gikk til pause med en 18-9-ledelse. Et forsprang som bare økte etter pause.

Kontringsspillet til Norge har vært varierende i EM. I kveld satt det virkelig og hele ti spillere scoret på kontring eller i ankomst.

Andreomgangen ble en rein maktdemonstrasjon. Kari Aalvik Grimsbø kom inn for Katrine Lunde Haraldsen og spilte strålende - bak et fantastisk forsvar.

Dermed måtte det bli en herlig storseier, i avskjedskampen med Lillehammer. Fredag morgen reiser håndballjentene til Herning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!