Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til semifinale: - Helt utrolig

Anders Mol og Christian Sørum stormer videre i sandvolleyball-VM. Duoen tok seg til semifinale da de utklasset Paolo Nicolai og Daniele Lupo med 21-13, 21-11.

VM: Christian Sørum i aksjon. Sammen med Anders Mol har han nådd semifinalen i VM. Foto: NTB scanpix
VM: Christian Sørum i aksjon. Sammen med Anders Mol har han nådd semifinalen i VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter en jevn åpning tok Mol og Sørum grep om kampen. Duoen var både dyktige og heldige da de endret stillingskrig til en ledelse på på fire poeng før timeout.

Deretter viste nordmennene kvaliteter fra øverste hylle i både mottok, blokk og smash, og da kunne italienerne gjøre fint lite. Mol og Sørum vant til slutt første sett svært komfortabelt 21-13.

Det var lite som minnet om en VM-kvartfinale da den norske duoen fortsatte kjøret i andre sett. Italierne fremsto lettere sjokkskadd, og det hersket aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen. Mol og Sørum vant andre sett overlegent 21-11.

Gullfavoritter

Dermed er nordmennene klare for semifinale.

- Det var helt utrolig. For ti år siden så jeg VM, og nå spiller vi i semifinalen. Jeg er veldig stolt av laget, og Anders gjorde det veldig bra, sa Christian Sørum i seiersintervjuet.

Mol og Sørum topper verdensrankingen og er favoritter til å vinne VM. I tillegg seiler verdensenerne opp som Norges kanskje beste gullkort under OL i Tokyo neste sommer.

Den italienske motstanden er rangert som nummer åtte i turneringen.

Seieren var nordmennenes sjette i turneringen. Laget gikk ubeseiret gjennom de tre gruppespillskampene og seiret i både 16- og åttedelsfinalen.

Kan bli historiske

Mol og Sørum jakter Norges første offisielle VM-gull i sandvolleyball. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble riktignok verdensmestere i 1995, men da fikk vinnerne av verdensserien også VM-gull. Første offisielle VM ble arrangert i 1997.

Semifinalene spilles lørdag ettermiddag. Søndag avgjøres verdensmesterskapet. VM-gull gir 517.000 kroner i premiepenger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media