TIL slapp UEFA-straff

Brukte keeper som ikke var spilleberettiget.

(Dagbladet.no:) Under UEFA-cupkvalifiseringen mot danske Esbjerg forrige uke spilte den nye Tromsø-keeperen Lars Hirschfeld. På grunn av en kommunikasjonssvikt mellom Norges fotballforbund og klubben var han ikke oppført som spilleberittiget.

UEFAs disiplinærkomité valgte etter et møte i dag å ikke sanksjonere TIL for forseelsen.

«Da listen med spilleberettige ble meldt til UEFA-cupen 29. juli var ikke Lars Hirschfeld spilleberettiget for TIL. Likevel førte klubben keeperen opp på listen over spillere som skulle delta. Da listen kom til NFF for gjennomgang, kontroll og fremsendelse til UEFA, ble alle navn på listen sjekket med hensyn til spilleberettigelse.

Da Lars Hirschfeld på det tidspunkt ikke var spilleberettiget, ble han strøket fra listen. På grunn av kommunikasjonssvikt ble TIL ikke informert fra NFF om at spilleren ble strøket,» heter det i en pressemelding fra NFF.

- Vi var i god tro i og med at vi førte Lars Hirschfeld opp på den første listen. Vi var sikre på at NFF hadde oversendt all nødvendig informasjon til UEFA på bakgrunn av listen, sier sportslig administrativ leder, Tore Rismo i TIL.