Heidi Weng trener mer enn noen gang:

- Til slutt stopper det jo opp

Her er Heidis plan for å nærme seg Johaug.

TAR FATT PÅ NY SESONG: Heidi Weng har lagt om treningen for ikke å komme i form for tidlig.Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
TAR FATT PÅ NY SESONG: Heidi Weng har lagt om treningen for ikke å komme i form for tidlig.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Heidi Wengs økte treningsdoser skal hjelpe henne til å bremse formutviklingen.

25-åringen fra Enebakk er redd for å komme for tidlig i form. Det er først i VM i Lahti i februar at hun skal være på topp.

– Jeg har trent veldig bra og mer enn før. Jeg har prøvd å trene mer, men samtidig mindre hardt. Kanskje kan det gjøre at formen ikke kommer før den skal og at jeg i tillegg har tatt et lite steg. Jeg håper at jeg kan nye steg, men det er ingen garanti for det. Til slutt stopper det jo opp, men jeg håper at jeg kan ta et bitte lite steg denne sesongen også, sa Weng da NTB snakket med henne under den siste barmarkssamlingen på Kvitfjell.

Heidi Weng har vært stabil i verdenstoppen i de siste sesongene. Sist sesong var bare Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg jevnt bedre enn henne.

Langt

Treningsendringen er gjort med hensikt. Weng ønsker å utvikle seg også på lengre distanser. Til nå har hun vært klart best på de kortere løpene.

– Det er synd hvis det stopper opp på 10 kilometer. Det er synd om kapasiteten faller kraftig når distansen blir lenger enn det. Jeg håper at dette kommer til å bedre seg. Jeg ønsker ikke å falle sammen når det blir langt.

– Målet er å tette gapet opp til Therese Johaug?

– Ja. Det har vært veldig langt opp til Therese på tremil, og målet er at den avstanden skal begrenses. Det hadde vært fint opp avstanden opp kunne ha blitt halvert. Det har ofte vært ett og et halvt minutt opp, og det er for mye. Jeg håper at kapasiteten min er blitt bedre de siste månedene.

Kutt

For å oppnå dette har Weng lagt en plan som hun har fulgt. Fristelser er bevisst forsøkt ignorert.

– Jeg har trent flere timer med lengre turer og litt mindre hardøkter. Og jeg har heller ikke vært med på noen motbakkeløp i år. Det er bevisst. Jeg har prøvd å ikke reise så langt. Jeg har ofte følte at jeg har kommet i form av de motbakkeløpene, og du vil jo helst ikke være i form om sommeren. Du vil jo alltid være med å gjøre det bra, men det er jo helst på vinteren du vil være i best form. Du må prøve å finne på noe nytt. Du kan ikke gjøre det samme hele tiden.

– Og da kan du bli like god som Johaug?

– Jeg tror ikke at jeg blir like god som Therese med det første, men kanskje etter hvert?

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer