- Til slutt var det fullstendig blackout

Magnus Carlsen gikk på smell i storturnering.

NEDERLAG: Verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, gikk på et overraskende nederlag under Sinquefield Cup i St. Louis. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
NEDERLAG: Verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, gikk på et overraskende nederlag under Sinquefield Cup i St. Louis. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den tredje runden av Sinquefield Cup i USA tapte den norske sjakkstjerna overraskende med hvite brikker mot italienske Fabiano Caruana.

Carlsen (23) sikret remis med svarte brikker to dager på rad, men i natt norsk tid gikk verdensmesteren, som er turneringens største navn, på et overraskende nederlag mot Caruana. Dermed står Carlsen med bare ett poeng så langt, mens Caruana leder turneringen med tre.

- Det er lenge igjen, men det er ikke bra for turneringssituasjonen å tape for han som ligger ett poeng foran. Jeg trodde jeg forsvarte meg bra og styrte mot remis. Men han hadde flere ressurser enn jeg trodde. Til slutt var det fullstendig blackout, sier Carlsen til TV 2.

Midt i den prestisjefylte turneringen står 23-åringen samtidig midt i en voldsom strid med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) fordi han ikke har ønsket å skrive under på VM-kontrakten med som innebærer at han må spille tittelkampen mot Viswanathan Anand i Russland i november.

Fredag kveld ble det klart at FIDE har utsatt fristen for nordmannen fram til 7. september. Det innebærer at Carlsen kan spille ferdig Sinquefield Cup før han må signere. Dersom han ikke signerer, risikerer han å miste VM-tittelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer