Marit Bjørgen legger opp

Til slutt var det Johaug som gjorde valget lettere

Ikke noe mindre enn et folkeeventyr.

BEST FOR ALLTID: I sporet og utenfor. Marit Bjørgen er den største i norsk idrett. Og selvsagt la hun opp ved å bli norsk mester på 5km. FOTO: Ulf Palm/TT / NTB scanpix
BEST FOR ALLTID: I sporet og utenfor. Marit Bjørgen er den største i norsk idrett. Og selvsagt la hun opp ved å bli norsk mester på 5km. FOTO: Ulf Palm/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIDEN Marit Bjørgen er den siste som vil rangere sin egen karriere, får vi ha gleden av å gjøre det:

  • Hun er tidenes beste norske idrettsutøver.

Slike kåringer hører ikke til regnekunstens ypperste bragder, men det finnes likevel kriterier for sånt. For eksempel OL-gull og antall verdenscupseire.

Marit topper begge klassene. Med 8 gull, 4 sølv og 3 bronse er hun tidenes mestvinnende utøver i vinter-OL. Og med 114 seire i verdenscupen har ingen vunnet mer enn henne i noen olympisk idrett.

Det er jo i den klassen hun har vært siden hun for mange år siden overtok ansvaret for sin egen sportslige karriere. Den absolutt ypperste.

NORSK idrett har og har hatt imponerende mange der. Bare i vinter har navn som Aksel Lund Svindal, Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen preget sportsdekningen. Historisk er Grete Waitz, Johann Olav Koss og Bjørn Dæhlie minst like store så her er det bare å velge.

Men vær sikker:

  • Marit ville aldri valgt seg selv.

Det er jo derfor hun er blitt så stor med en posisjon i norsk idrett som overgår alt som du kan lese ut av resultatlistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer