TIL snubler videre - seks kamper uten mål

BRYNE (Dagbladet): Spiss-fabrikken og festlaget Tromsø forsvant fortere enn snøen smeltet i nord, og nå er det bare søle igjen av topplaget. Snart har «gutan» spilt fotball i ti timer uten å score mål; null poeng og 15 baklengsmål er fasit på de seks siste kampene.

Hva i all verden har skjedd med Tromsø, laget som ledet serien med full pott etter de to første serieomgangene?

- Skader og tilfeldigheter, litt udyktighet, skrantende sjøltillit, forklarer trener Terje Skarsfjord og spillerutvikler Bård Flovik.

I går trøstet de seg med noe de kalte «spillemessig framgang», som få andre på Bryne stadion øynet. Tromsø produserte 13 avslutninger, tre var i nærheten av målstengene.

- Det er helt utrolig. Vi må hjem og trene, og score mål på treningene, mener Olav Råstad, en av få som hevet seg over den grå masse på TIL-laget.

Tromsø har servert nasjonal og internasjonale fotballspisser på toppnivå. Forståsegpåerne har undret seg, hvor finner TIL angrepstalentene?

Depresjonen fanger

I det siste har klubben søkt på andre kontinenter, men de mørke og fremmedspråklige valser i forferdelig utakt med resten av laget. Nå snakker mange om å leie inn en Sigurd Rushfeldt, Rune Lange eller Ole Martin Årst, for TIL er fryktelig nær fotballkrise.

- Nå må depresjonen også fange spillerne, hva gjør dere for å få opp humøret igjen?

- Ingen av oss har tro på å hente inn en psykolog utenfra. Vi vil høre med spillerne om hvordan de føler situasjonen. Så må vi ble enige om en tre-fire fotballfaglige oppgaver, og løse dem.

TIL har erfaring med å slite, vi må ikke miste hodet etter serien med tap, sier spillerutvikler Bård Flovik til Dagbladet.

Kaptein Roger Lange ser en utfordring i elendigheten. - I motgang får vi se hvem det er tæl i. Vi kan ikke bøye hodet og si det er krise. Opp med humøret, ellers går alt i dass, sier Lange.

Bryne kriget

Bryne overrasket TIL med ny formasjon og tankskipet Jørgen Rangnes på topp sammen med spirrevipp Peter Olofsson. Trener Erik Brakstad motiverte spillerne med Churchills ord om blod, svette og tårer før kampen - han ville ha mer kriging og vinnervilje.

- Noen råd til TIL-trenerne, hvordan skal de få laget opp av hengemyra?

- Jobbe hardt, plutselig er de der igjen. Og de må tro på det som har gitt resultater før, sier Erik Brakstad.

PÅ TRYNET: Tromsø har spilt seks seriekamper uten å score, men har sluppet inn 15 mål.