Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TIL-spiller med hjernehinnebetennelse

I tillegg har seks spillere influensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Søndag kveld skulle Tromsø IL (TIL) ha spilt mot Rosenborg i Trondheim, en kamp mellom topp og bunn. Nå har NFF gått med på å utsette kampen.

Årsaken er at en av Tromsø-spillerne er lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge med hjernehinnebetennelse.

Influensa og hjernehinnebetennelse

Dagbladet.no har snakket med trener Steinar Nilsen, som henviser videre til klubbens medisinske støtteapparat.

- Vi har seks spillere ute med influensa, i tillegg til spilleren med hjernehinnebetennelse, bekrefter TIL-lege Odd Nilsen for Dagbladet.no.På grunn av taushetsplikten overfor pasienter, kan ikke legene gå ut med hvilken spiller som er rammet av hjernehinnebetennelse.

- På bedringens vei

- Spilleren ble lagt inn i går, og han er nå på bedringens vei, sier medisinsk ansvarlig Paul W. Hansen til Dagbladet.no.

- Hvordan har spillergruppa reagert på nyheten?

INGEN TUR TIL LERKENDAL: Steinar Nilsen har ikke mannskap å sende til Trondheim, og søndagens kamp mot Rosenborg er derfor avlyst. Foto: TRULS BREKKE
INGEN TUR TIL LERKENDAL: Steinar Nilsen har ikke mannskap å sende til Trondheim, og søndagens kamp mot Rosenborg er derfor avlyst. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- Hjernehinnebetennelse er jo en sjukdom som ofte vekker frykt. Vi har fått en del spørsmål, blant annet om symptomer. Dette har vi forsøkt å besvare gjennom å gi ut informasjon, forklarer Hansen.

Ingen smitte

I tillegg til spilleren med hjernehinnebetennelse, er altså ytterligere seks spillere sjuke med influensasymptomer.

- Vi fikk det første tilfellet for 14 dager siden, og etter det har den ene etter den andre blitt sjuk, forteller Hansen.

Likevel understreker han at de ikke har grunn til å tro at de har å gjøre med et utbrudd av smittsom hjernehinnebetennelse. 

Rushfeldt skadd

- De seks influansasjuke spillerne er allerede sjekket for hjernehinnebetennelse, og vi vil fortsette å teste dem. Men vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd smitte, sier Hansen.

Tidligere i dag ble det i tillegg klart at Sigurd Rushfeldt ikke ble klar til morgendagens kamp, på grunn av en lyskestrekk.

image: TIL-spiller med hjernehinnebetennelse

Ut fra en helhetsvurdering har Norges Fotballforbund funnet det riktig å utsette kampen.