Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TIL-suksess med Skarsfjord

Trener Terje Skarsfjord tente håpet om nytt toppserieliv for Tromsø. Tett bakover og effektivt angrep var oppskriften bak 2-0 mot Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peter Kovacs og Bjørn Johansen ble TIL-helter. Førstnevnte ordnet 1-0 på straffe like etter pause. Johansen brukte hodet da han avgjorde alt fem minutter før slutt.

Men det var høy temperatur etter kampen. LSK-keeper Per Magne Misund anklaget Kovacs for å ha vært skuespiller da han gikk i bakken. -Det er ikke verdig en eliteseriespiller å kaste seg slik, glefset Misund.

Kovacs har vært en av sesongens aller beste i eliteserien. Scoringen var hans sjette så langt.

På siden

Seieren sendte også TIL opp à poeng med Lyn. Nå skiller bare målforskjellen de to når det gjelder kvalifiseringsplassen.

- Dette ble en dødballkamp fra A til Å, og jeg er veldig stolt av spillerne mine. De ga alt i alle dueller. Innsatsen var enorm. Det passet oss også veldig fint at Aalesund slo Lyn. Jeg er veldig imponert over Kovacs og Ole Martin Årst i denne kampen, sa en lettet Terje Skarsfjord.

Innsatsviljen var på nivå med da TIL slo Rosenborg. Etter kampen utropte også speakeren like godt hele TIL-laget til dagens hjemmespiller.

Lillestrøm ga god motstand og førte i perioder kampen etter 0-1 og fram til Johansens suksessrike heading på en corner.

Tilbake

Etter fire svake kamper, der 0-5 mot Odd Grenland var det verste resultatmessig, ble Trond Johansen fjernet. Skarsfjord slo til og fikk den starten han ønsket seg. Han ble mottatt som en helt på Alfheim vel to år etter at han selv ble sparket som trener.

I neste serierunde venter duellen om den nordnorske fotballæren. TIL skal til Aspmyra der formlaget og sølvaspiranten Bodø/Glimt tar imot.

Det blir en tøff test for Tromsø og Skarsfjord, men først er det kvartfinale i cupen mot Raufoss onsdag. «Gutan» har mye å spille for.

(NTB)