Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i dragrace

Til sykehus etter dragrace-krasj i 297 km/t

26-åringen slapp unna med mindre skader.

NM: Under helgas norgesmesterskap i dragrace skjedde det som ikke skulle skje. Video: Gardermoen Raceway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 12-tida lørdag på Gardermoen, hvor det denne helga avholdes norgesmesterskap i dragrace.

- Vi er ikke helt sikre på hva som skjedde. Han driftet ut mot railen i 297 kilometer i timen og gikk i rekkverket. Han var klar og våken etter ulykken og ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse, sier stevneleder Lin Amundsen i Norwegian Drag Racing Gardermoen til Dagbladet.

I 19.30-tida opplyser Amundsen at føreren kommer fra ulykken med mindre skader.

- Han skal gjennomgå mindre operasjoner for brystskader. Han har vært veldig heldig, og det har gått utrolig bra, sier Amundsen, som har holdt seg oppdatert på førerens tilstand hele ettermiddagen og kvelden.

Hun sier at både ambulanse og brannvesen var på plass i løpet av ett minutt. Banen som brukes under arrangementet er 402 meter lang, og ulykken inntraff helt i enden, like før målgang. Da hadde sjåføren kommet opp i topphastighet.

- Vi fortsetter arrangementet som planlagt, sier Amundsen.

Etter lengre tid med tørke kom det et regnskyll over området lørdag ettermiddag, men ulykken skjedde før regnet hadde kommet.

- Vi kjører ikke drag i regn. Det var heller ikke noe oljesøl på banen. Dette er ekstremsport, og sikkerheten er på topp, forsikrer Amundsen.