- Til tet for enhver pris

Tinita Love har aldri tapt på NM-distansen 2600 meter.

 NM-FAVORITTEN:  Tinita Love og kusk Geir Vegard Gubdersen har aldri tapt sammen på lørdagens BNM
NM-FAVORITTEN: Tinita Love og kusk Geir Vegard Gubdersen har aldri tapt sammen på lørdagens BNMVis mer

(Dagbladet.no): Landets beste traver, Tinita Love, er eneste hoppe i NM-feltet for varmblodshester i V75-6 på Biri lørdag. Sist galopperte hun i angrep rundt siste sving etter å ha vært med på en 1.08-åpning og spurtet 1.11 til slutt i et løp som Cromwell vant.

Gullhoppa til Ole Bjørn Hoppestad i Skien har tidvis slitt med helseproblemer.

 Men når hun fungerer er det få som kan stå i mot jernhoppa som alltid har vært en unntakshest.

Aldri tapt på 2600
Tinita Love har aldri tapt over distansen 2600 meter. Det er noe spillerne bør merke seg. Tinita Love blir Dagbladets hovedbanker, og den femte stayerseieren er nok i boks.
Her kan du klikke deg inn på Dagbladets eksperttips.

Brunstig og forgiftet
- Tinita Love står alt bra til med i trening. Det er klart at jeg er litt spent etter løpet sist. Det viste seg i etterkant av løpet at hun hadde forhøyede muskelverdier. Hun hadde pådratt seg et snev av krysslammelse, men det var ikke noe alvorlig. I kombinasjon med at hun var brunstig og at hun hadde høye muskelverdier oppsto denne krysslammelsen, men hun var fin igjen etter et par dager, og da var muskelverdiene igjen normale.

- I følge veterinæren stammet det hele fra en forforgiftning. Det var et par sekker med kraftfor som ikke var bra. Veterinæren mener hun skal være helt over problemet nå, sier eier og trener Ole Bjørn Hoppestad.

- Meget fornøyd onsdag
- Tinita Love har fungert veldig fint i trening etterpå. Onsdag fikk hun et hurtigarbeid og vi var meget fornøyd med henne.

- Vi har sett at hun er bedre på 2100 meter og 2600 meter. Hun har aldri tapt på lang distanse, og vi håper den trenden fortsetter, ler Ole Bjørn Hoppestad.

Full gass
- Denne gang har vi bestemt oss for at det skal satses på et offensivt opplegg. Får vi ikke teten, kjører vi til vi får den. Kusk Geir Vegard Gundersen mener også at vi har den beste hesten på kapasitet, og det vil bare straffe seg til slutt for den som tør å svare opp. Tinita er sterk, og skal tåle det.

Geir Vegard Gundersen kusker som vanlig Tinita Love. Den nøkterne kusken er usedvanlig optimist på forhånd.

- Tinita Love var ikke på topp sist, men var knallgod gangen før. Vi trakk et spor litt langt ute, men hun har fordel av den lange distansen kontra konkurrentene. Hun møter enklere selskap enn hun pleier. Tinita Love er ubeseiret over stayerdistanse på fire forsøk, så jeg må ha lov til å være optimist.

- Vi skal være med fra start og jeg håper å få overta tidlig.

- Jeg synes Tinita Love skal regnes med en god vinnersjanse, og jeg gleder meg, sier kusk Geir Vegard Gundersen.

- Hun er min beste sjanse for dagen, sier han.

- Har du flere gode sjanser i V75 lørdag?

- Playful (V75-1) står veldig hardt inne i løpet fra dobbelt tillegg. Men han takler distansen. Han ble knepent slått sist, og holder fin form. Vi trenger litt klaff, men han kan snuse på den siste trippelplassen.

- Thai Black Wonder (V75-3) har travet gode løp og er blitt atskillig mer stabil. Skal med på bred gardering.

- Hammer Gutten (V75-4) var ikke som best sist. Jeg er derfor litt usikker etter den innsatsen. Vi trakk et dårlig spor, og er fornøyd med en god premie.

- Vinning Tor (V75-7) er litt variabel i prestasjonene. Han møter gode hester. I første omgang er vi fornøyd med en bra premie. Kan være en liten outsider.

Et troll av en joker
Andre H. Stensen kjører en av dagens desidert største favoritter, Troll Jokeren i V75-7. Biri-kusken er en smule skeptisk til sprintdistanse og tillegg på Biri-ovalen, men har tro på at det kan gå uten for mange hindringer underveis.

- Troll Jokeren er i kjempeform. Vi står sjanseartet til i tredjespor på tillegg over sprintdistanse. I mine øyne er han ingen banker med disse forutsetningene. Det er slett ikke gitt at vi kommer fint til i løpet herfra med åtte hester på strek. Men klaffer det på veien er hesten i knallorden og god nok til å vinne. Han traver gode løp hver gang, sier kusk Andre H. Stensen om hesten som har vunnet fem løp i år. 11-åringen har tjent mer enn en kvart million kroner hittil i år med en bestetid på 1.21,9 over full distanse.

- Troll Jokeren er min beste vinnersjanse for helgen, sier Andre H. Stensen.

Vi tror Kos Knekten-sønnen tar sin sjette årsseier og han blir Dagbladets banker i V75-7.

- Valdano Boko (V75-1/V5-3) skal ut på langdistanse. Han møter noen som blir for gode. Det er en best mulig premie som gjelder.

- Arnblessen (V75-2/V5-4) kjenner jeg ikke så godt til. Han kan være aktuell på bred gardering i et åpent løp.

- Blue Sandie (V75-3/V5-5) står fint til, men møter hester som er minst like gode. Han kan være aktuell på en liten gardering.

- Drivknekten (V75-4) hører hjemme på bongen på fire hester, synes jeg. Han er litt variabel. Det var ikke noe trykk i ham sist, men han har en del inne på en god dag.

- Dag Vilja (V75-5) står vanskelig til i annen rekke på tillegg. Det ser vanskelig ut med tanke på noe annet enn en premie. Jeg blir overrasket om hun skulle gå helt til topps, sier Andre H. Stensen.

Tet fra start til mål
Olav Mikkelborg kusker Chippon (V75-3/V5-5) og Laeskog Ronja (V75-5) som de heteste favorittene.

- Chippon er rask fra start og fra sitt fine spor tror jeg vi skal få teten. Han ser veldig fin ut i trening om dagen. Jeg tror vi skal ha en god vinnermulighet, sier trener og kusk Olav Mikkelborg.

- Smedbalder (V75-2/V5-4) har tjent mye penger på kort tid. Han står litt tungt til på tillegg denne gangen. Han blir bedre og bedre for hver start. Det er ikke enkelt fra tillegg på Biri, men jeg synes han er verdt en gardering på tre-fire hester.

- Laeskog Ronja (V75-5) har vært god og trener fint. Dobbelt tillegg er aldri enkelt, men med litt klaff på veien og om hun ikke får for langt fram kan hun vinne. Hun skal tidlig på bongen.

20 meter bedre
- Norvelous News (V75-6) skal prøve seg i NM og møter gode hester. Han har travet fine løp hele tiden, men det virket på meg som han hadde en downperiode i den verste sommervarmen og reagerte negativt på den. Han er bedre igjen nå. Han trener fint, og er rask ut. Jeg ser ikke bort fra at han kan dukke opp der fremme om favoritten har en dårlig dag. Jeg tror han har en mulighet til å kjempe blant de tre fremste.

- Solberg Gurin (V75-7) har vært utrolig bra i sine siste starter i ny regi, og holder toppform. Han står 20 meter bedre til enn sist. Han kan være litt klønete fra start på volte, og taper nok litt innledningsvis. Kommer han fint i gang skal han ha en fin sjanse. Han står spennende inne i løpet.

Lader opp til superduell
Gunnar Austevoll er den eneste kusken i Norge sammen med landschampion Eirik Høitomt som allerede har passert hundre seirer.

Lørdag har den velkjørende bergenseren med base på Momarken noen jokere i leken, og lader opp til superduellen mellom Golden Brown og Thai Olympic på søndag.

I V75-1 kusker Gunnar Austevoll Unikat, som eies og trenes av samboer Elin Kristin Nilsen.

- Unikat har travet fine løp i det siste. Jeg tror han skal takle den lange distansen. Normalt kjemper han om en god premie, sier Gunnar Austevoll som også kusker Røyns Skatt i V75-2/V5-4.

- Røyns Skatt traver fine løp og vant enkelt sist. Jeg håper og tror han kjemper et stykke fremme igjen, og han er verdt en gardering i et åpent løp, sier Gunnar Austevoll om hesten som er hovedutfordrer til Bache X.O.

- Flammen Stilig (V75-4) holder fin form og har travet gode løp i Sverige, men det har vært i enklere selskap. Hun trakk et dårlig spor. Jeg ligger litt lavt, og tror at det er en best mulig premie som gjelder.

- San Soir (V75-6) har hatt pause, og jeg kjenner ikke til dagsformen. Normalt en premie mot gode hester.

- Kosin (V75-7) holder veldig fin form. Han har travet gode løp. Jeg er ikke så sikker på om vi får tet, men jeg håper han kan snuse på en trippelplass i et glatt løp.

- Min beste sjanse for dagen er Røyns Skatt, sier kusk Gunnar Austevoll.

-Gjort alt riktig
- Hva tror du om duellen mellom Golden Brown som du kusker, og Thai Olympic på søndag, Gunnar Austevoll?

- Golden Brown har gjort alt riktig så langt. Jeg har respekt for Thai Olympic, men Golden Brown er også god. Alt ser bra ut med hesten. Jeg tror vi skal kjempe om seieren, sier Gunnar Austevoll.

Anders Tovengen trener Golden Brown som var ubeseiret i alle sine starter inntil den tapte mot den gode og eldre Classic Tile sist. Lørdag får Norge svaret på hvem som er best av Golden Brown og Thai Olympic.

- Alt er fint med Golden Brown. Vi gjør ingen endringer, alt har fungert fint til nå. Jeg både håper og tror på seier, og jeg gleder meg til løpet.

- Det er jo dette vi jobber og sliter for i det daglige. Uten galopp og tull håper jeg den beste hesten vinner, sier Anders Tovengen.

- Jeg må være optimist, sier han.

Trener og kusk bak Thai Olympic, Jomar Blekkan, gleder seg også stort til superduellen på søndag mellom de to største årgangstoppene i landet.

God tro på seier
- Alt ser fint ut med Thai Olympic om dagen. Vi gjør ingen utstyrsendringer, alt blir som det pleier. Han fungerte så fint i kvalifiseringen at jeg har god tro på seier. Men det er et par, tre til som er gode. Alt skal klaffe.

- Men jeg må ha lov til å si at jeg er optimist, sier Jomar Blekkan.

Prinsesse Märtha Louises Pokalløp for 3 åringer går over 2100 meter og har 300 000 kroner i førstepremie søndag. Endelig får trav-Norge duellen mellom Golden Brown og Thai Olympic som de har ventet på.

Liten NM-outsider
- Har du noen vinnere i V75 på lørdag, Jomar Blekkan?

- Det ser vanskelig ut uten de helt store sjansene. Men Hamblers Poltergeist (V75-6) travet et fint løp i debuten etter pause på Biri sist mot gode hester. Jeg var imponert over ham da, og skulle favoritten svikte har jeg litt tro på ham selv fra et dårlig spor. Formen er på topp, advarer Jomar Blekkan.

En alenevinner kan vinne 46 millioner kroner i V75-omgangen fra Biri travbane lørdag.