- Til tider så det ut som de spilte med fem mann foran

Men Moses delte Sjakhtar-forsvaret og reddet Chelsea på overtid.

(Dagbladet): Chelsea - Sjakhtar Donetsk 3-2.

Innbytter Victor Moses ble den store frelseren for Chelsea på Stamford Bridge i kveld, da han på i siste halvminutt av overtiden stanget inn vinnermålet de blå så sårt trengte for å etter hvert gå videre i Champions League.

Da hadde Chelsea to ganger mistet ledelsen til et sterkt Sjakhtar Donetsk-lag, og så ut til å bare klare 2-2 på eget gress.

Men Moses benyttet sjansen da forsvaret delte seg rundt ham inne i feltet etter en corner, og sørget umarkert for at Roberto di Matteos menn fortsatt er med i kampen om avansement.

- De var veldig gode. Til tider så det ut som de spilte med fem mann foran, og det bølget fram og tilbake. Men vi spilte godt, og gjorde det ganske greit. Vi hadde nok svelget uavgjort med tanke på kvaliteten i laget deres, mener Gary Cahill, ifølge Uefa.

Chelsea er nå likt med Sjakhtar i toppen av gruppe E med syv poeng, Juventus følger med seks etter en klar seier over danske Nordsjælland i kveld.

- Det målet kan bli avgjørende, vinnermålet i siste sekund. Sjakhtar er et veldig godt lag, og viste det igjen i dag. Men vi ledet to ganger, og klarte å hale det i land, sier manager Roberto di Matteo.

- Denne gruppen blir trolig ikke avgjort før det siste sparket i den siste kampen. Mine spillere viste igjen fram sin kampånd. De står alltid på helt til slutt, sier italieneren.

Svak keeper
En underholdende kamp på Stamford Bridge startet med tidlig scoring av en frisk Fernando Torres.

Spanjolen jaget et tilbakespill til keeper Andrej Pjatov, kastet seg foran da målvakten ville klarere, og styrte ballen i nettet fra kloss hold.

Håpløst keeperspill, men våkent og ivrig av Torres.

TOMÅLSSCORER: Willian setter en av sine to fulltreffere forbi Chelsea-forsvaret og Petr Cech. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning)
TOMÅLSSCORER: Willian setter en av sine to fulltreffere forbi Chelsea-forsvaret og Petr Cech. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning) Vis mer

Tre minutter gikk det før bortelaget utliknet.

Fernandinho fosset ned til dødlinja med ballen i beina, sendte den inn foran mål, og etter et par retningsforandringer kunne Willian sette den trygt i mål bak Petr Cech.

Det samme gjentok seg like før og like etter pause.

Moses frelseren
Chelsea tok ledelsen på nytt, da Oscar utnyttet en ny keepertabbe. Pjatov var langt utenfor eget felt for å rydde ballen unna, sendte den bare rett til brasilianeren, som iskaldt og nådeløst dunket ballen tilbake over målvakten og i det åpne nettet.

Men igjen svarte Sjakhtar ved Willian. Darijo Srna videreførte pasningen fra Fernandinho til Willian inne i feltet, og igjen var brassen sikker med avslutningen på én berøring.

Mikel fikk en scoring annullert korrekt for offside tjue minutter før full tid, Ramires ropte på straffe noen minutter etter, men det så ut til å ende med ett poeng for de blå.

Så dukket innbytter Victor Moses opp.

Han ble glemt inne i feltet da corneren kom fra høyre, brukte hodet på alle de riktige måtene, og stanget inn vinnermålet tre minutter på overtid.