Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birk Ruud tok X-Games-gull

Til topps etter et tøft år: - Ubeskrivelig

Birk Ruud vant sitt første X-Games-gull på Fornebu lørdag.

GULL: Birk Ruud tok X-Games-gull på hjemmebane lørdag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GULL: Birk Ruud tok X-Games-gull på hjemmebane lørdag.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

FORNEBU (Dagbladet): Birk Ruud (18) landet to utrolige triks, og vant Big Air-øvelsen i X-Games på hjemmebane på Fornebu lørdag kveld. Først tok han seg gjennom kvalifiseringen.

Så landet han en triple cork i sitt andre run som scoret 47 av 50 mulige poeng, og fulgte opp med en switch dobbel cork 1440.

Det holdt til gull.

- Det føles helt fantastisk. Det er helt sykt, sier Ruud til Dagbladet.

Tøft år

For Ruud har året vært tøft. Han har slitt med skader, og ble vraket fra OL-troppen i vinter, en avgjørelse han var skuffet over og uenig i.

- Det er helt ubeskrivelig å komme på hjemmebane og ta seieren. Jeg har hatt mye motgang og vanskeligheter gjennom sesongen. Å avslutte med et gull er helt konge. Du skulle bare visst, sier Ruud til Dagbladet.

Trener Luke Allen hyller gull-Ruud:

- Han har hatt et tøft år, med skader og at han ikke har nådd helt opp i konkurranser. I løpet av de siste dagene har han nådd et nytt nivå. Vi alle vet at han har noen av de beste triksene i verden, sier treneren.

Han forklarer også OL-vrakingen:

- Det var basert på resultater, og var en tøff avgjørelse. Det er aldri enkelt å sette en som ham utenfor laget. Han står bedre på ski nå enn noen gang.

GULL OG BRONSE: Henrik Harlaut (sølv), Birk Ruud (gull) og Øystein Bråten (bronse). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GULL OG BRONSE: Henrik Harlaut (sølv), Birk Ruud (gull) og Øystein Bråten (bronse). Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Hyller gullvinneren

Svenske Henrik Harlaut tok sølv. Øystein Bråten, OL-gullvinner i slopestyle i Pyeongchang, tok bronse.

- Jeg slet litt på trening, men nå klarte jeg å lande det jeg ønsket å lande. Jeg er veldig fornøyd. Dette var vel den niende pallplassen min på rad, gliser Bråten.

Om Ruud sier han:

- Sjukt bra. Det var helt rått. Når han lander på de to siste slik han gjør, det er så vanskelig, for det er så mye press. Det er helt rått å se at han får til.

Christian Nummedal ble nummer fem.

- Det er veldig, veldig bra, det han gjør. Det var to veldig bra triks, så jeg er så stolt på hans vegne. Han er ikke rolig, han, sier Nummedal til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media