Til topps i gjev kåring

Martin Ødegaard kåret til månedens spiller i Nederland.

VANT: Martin Ødegaard er kåret til månedens spiller i Nederland. Foto: Olaf Kraak / ANP / AFP / NTB Scanpix
VANT: Martin Ødegaard er kåret til månedens spiller i Nederland. Foto: Olaf Kraak / ANP / AFP / NTB ScanpixVis mer

Martin Ødegaard har virkelig funnet formen i Vitesse, og nå mottar han hyllest i Nederland.

Nordmannen er kåret til månedens spiller i Eredivisie - den øverste divisjonen i landet - for april.

Og Ødegaards statistikk fra forrige måned er svært imponerende. I løpet av april noterte han seg for tre mål og én målgivende pasning. I tillegg hadde han flest driblinger og skapte flest målsjanser for sine lagkamerater.

20-åringen står totalt med seks mål og ni assists denne sesongen, og er rangert som den sjuende beste spilleren i ligaen av statistikknettstedet whoscored.com.

Ryktes bort

Ødegaard er også, naturligvis, tatt ut på månedens lag i Eredivisie. Prestasjonene hans har også blitt lagt merke til av større klubber, og de siste ukene har det versert rykter om at storklubben Ajax skal være interessert i nordmannens tjenester.

Ajax er i semifinalen av Champions League og topper hjemlig liga, og skal ha utpekt nordmannen som en ideell erstatter for noen av spillerne de forventer å miste i sommer.

Storavisa De Telegraaf skrev tidligere denne uka at Real Madrid vurderer å leie ut Ødegaard til Ajax i to år. Den spanske gigantklubben er skeptiske til å gi opp stortalentet helt.

- Gode og dårlige nyheter for Ajax. Real Madrid ser ei framtid i Martin Ødegaard og vil ikke selge det norske talentet. Men de er villige til å låne ut Ødegaard til Ajax , skrev De Telegraaf.

Klar for Madrid-spill?

Ødegaard har vært Real Madrids eiendom siden 2015, men står med kun én kamp for førstelaget.

Nordmannens nåværende trener i Vitesse, Leonid Slutskij, mener Ødegaard er klar for mer spill i storklubben.

- Det rette for Ødegaard er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet lite om Real Madrid, men slik som de spiller nå er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg. Jeg vet ikke hva som venter ham, men jeg er sikker på at vi beholder kontakten. Vi har et godt forhold, sier Slutskij.