Til topps i Lake Placid

Dombås-lynet Lars Berger slo til igjen. Denne gangen ble også VM-kongen Raphael Poirée feid av banen.

En feilfri Raphael Poirée var den eneste som var i nærheten av å tukte Berger på sprinten i Lake Placid i går - men det var før Dombås-ekspressen satte inn høygiret etter siste skyting. Som han gjorde det på fellesstarten i VM.

Nordmannen parkerte VM-kongen Poirée med over 30 sekunder på de siste 2,5 kilometerne, og var 6,7 sekunder foran franskmannen i mål.

Berger gikk ut over 25 sekunder bak Poirée etter siste skyting, og hadde liten tro på seier.

- God skyting

- Jeg regnet med at Raphael skulle ta meg, siden han ledet med så mye. Det var spennende å høre sekunderinga og se at han ikke greide det, sier Lars Berger fornøyd.

Sølvgutten fra fellesstarten i VM for halvannen uke siden pådro seg to strafferunder i går. Det er han fornøyd med.

- Det var god skyting til meg å være. Det er lenge siden jeg har skutt feilfritt. Det er godt jeg har noe å jobbe med, jeg er ikke utlært, sier Lars Berger til Dagbladet.

Rennende nese

Trener Roger Grubben er også godt fornøyd med det Berger viste på standplass i går. Å forvente feilfri skyting av Lars, er å forvente for mye, mener treneren.

- Det tar lang tid å komme opp på et så høyt nivå at du skyter feilfritt. Vi må gi ham et par-tre år, sånn at han får et bedre teknisk grunnlag på skytinga. Mange tror at nullskyting er normalen i skiskyting, det stemmer ikke. De fleste som skyter feilfritt, har vært med noen år, sier Grubben til Dagbladet.

Nesa renner

I morgen er det jaktstart i Lake Placid. Dombås-gutten vet ikke om han stiller til start.

- Jeg kjenner jeg begynner å brygge på noe. Det renner fra øynene og nesa. Helsa kommer i første rekke, sier Berger. Halvard Hanevold ble nest beste nordmann i går. Feilfri skyting holdt til fjerdeplass for Asker-gutten. Frode Andresen endte på femteplass med tre bom.

IKKE TIL Å STOPPE: Til tross for to strafferunder var det ingen som kunne stoppe Lars Berger i går, og Dombås-løperen tok på seg smilet ved målpassering. - Det var god skyting til meg å være, sier Berger til Dagbladet.