Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til topps med årets første borteseier

Men RBK liker ikke kveldens kunstgress.

• Direkte 19.00: Strømsgodset - Rosenborg

(Dagbladet.no) Rosenborg jakter i kveld på tabelltoppen i Tippeligaen. Trønderne vil klatre til topps med tre poeng - for ingen andre lag har full pott så langt denne sesongen.

Brann og Viking snublet noe overraskende i helga, og RBK har nå sjansen til å få et tidlig - men selvfølgelig veldig lite - forsprang.

Med seier vil også Trond Henriksens menn innkassere sesongens første borteseier. 11 av de 13 første kampene har endt med hjemmeseier og de to siste har endt uavgjort.

- Jeg kan godt se for meg tre poeng i kveld, sier Alexander Tettey til RBKTV, samtidig som han studerer tabellen.

Nytt kunstgress

Midtbanespilleren er tilbake etter skade og han går rett inn på laget for skadde Juska Savolainen. Steffen Iversen er også ute og blir erstattet av Didier Konan Ya på topp.

Strømsgodset har erstattet naturgresset med den kunstige varianten foran denne sesongen, noe kveldens gjester ikke setter spesielt stor pris på.

TO PÅ RAD: Ingen av lagene har full pott etter to serierunder. Rosenborg kan med seier i kveld bli det eneste laget med seks poeng. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
TO PÅ RAD: Ingen av lagene har full pott etter to serierunder. Rosenborg kan med seier i kveld bli det eneste laget med seks poeng. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Ballen vil gå veldig fort, spesielt nå som det regner. Vi må bare spille vårt spill og tenke på oss selv, sier Tettey.

Steffen Iversen har tidligere sagt at han hater å spille på kunstgress, men slipper det i kveld. Heller ikke Henriksen er spesielt begeistret.

- Nei, men vi må bare forholde oss til at de har kunstgress og vi har derfor trent mye på kunstgress i forkant av kampen, sier «Rambo» til AdressaTV.

- Vi er et lag som spiller best når banen er bra og kunsgress er som regel bra, sier sportslig leder Erik Hoftun diplomatisk.

image: Til topps med årets første borteseier
TILBAKE: Alexander Tettey har ikke spilt kamp siden nederlaget mot Fiorentina i februar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media