Til topps med kjæresten

I går tok Ole Einar Bjørndalen sin 13. v-cupseier etter et helt rått langrenn. Nå gjelder det å bevare seiersformen fram til Kollen-VM 19.- 27. februar. - Jeg skal gå masse renn og reise på høydeopphold med kjæresten i Italia, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Selv om han bommer på blinkene, triller seirene inn. Og til og med 23. januar skal han gå alt som er av renn.

- Deretter begynner et nytt høydeopphold i Anterselva og Seisser Alm. Jeg regner med at det vil vare i drøyt 14 dager, og håper Nathalie i hvert fall er med den første uka, sier VM-favoritten fra Simostranda.

Høydehus hjemme

Før jubelrennene i Oberhof var han først åtte dager i høydehuset hjemme i Trondheim, før ferden gikk til Anterselva og kjæresten Nathalie Santer.

- Høydehuset er veldig bra. Oppholdet i nærmere 1600-meters høyde i Anterselva har også vært verdifullt. Jeg følte det gikk veldig fort i går, men skjøt altfor dårlig. På stående så jeg ikke klart i tåka, men det gjaldt sikkert flere enn meg. Uansett skal det ikke være mulig å vinne med fem bom, sier Ole Einar Bjørndalen.

Feiret med pizza

I går kveld feiret han seieren med pizza. I dag prioriterer han skytetrening. I morgen er det stafett.

- Der får vi håpe at alle holder seg på beina, slik at det ikke blir skader. Av 100 løpere er 80- 90 mann gode til å stå på ski. Dårlige skiløpere er det ikke forsvarlig å sende av gårde i løyper hvor farten kan komme opp i 75 km/t, sier Bjørndalen til Dagbladet.