Til topps med LSK

Arne Erlandsen (39) er kåret til årets Tippeligatrener av Dagbladet. Lillestrøm kjempet om sølv til siste serierunde, og flere spillere (Kristinsson, Berntsen) har utviklet seg til enere under Erlandsens ledelse.

Dagbladet har evaluert trenerne ut fra følgende kriterier:

  • Lagets resultater og prestasjoner - i Tippeligaen, NM og eventuell europacup.
  • Lagets forutsetninger for å lykkes.
  • Spillerutvikling.
  • Dagbladets forhåndstips.

1. Arne Erlandsen Lillestrøm

Har skapt et robust, aggressivt og målfarlig lag av Tippeligaens yngste mannskap, og demonstrert utmerket teft på spillermarkedet.

2. Nils Arne Eggen Rosenborg

Flere tap og baklengsmål enn i fjor, men ingen tvil om at han har løftet RBK ytterligere. Det har Champions League vist. Både overgangene og flankene har fungert bedre i år.

3. Erik Brakstad Molde

Har utviklet laget videre, men litt skuffende at ikke RBK fikk reell kamp om gullet. Semifinale i NM. Debuten i Champions League har vist både lærevilje- og evne - og på tampen også kvaliteter til å vinne på høyeste nivå.

4. Harald Aabrekk Brann

Bronse og cupfinale er som forventet - isolert sett. Men med tanke på de vanvittige tilstandene i klubben, så er det en prestasjon å holde fokus på det sportslige. Ærlig og åpen, men nær grensen til noe mange andre arbeidsgivere ville oppfattet som illojalt.

5. Terje Skarsfjord Tromsø

Fikk maksimalt ut av årets lag, inkludert kapasiteter som Bjørn Johansen og Rune Lange. 70 scorede mål - bare to færre enn RBK - og veldig nær å slå nettopp RBK i NM-semifinalen på Lerkendal.

6. Tom Nordlie Odd Grenland

Uredd, ambisiøs og lærevillig. Har gjort Odd Grenland til den outsideren Dagbladet varslet.

7. Anders Linderoth Stabæk

Offer for en trist økonomisk virkelighet. De tre beste utespillerne - Jansson, Sigurdsson og Andresen - ble solgt i løpet av sesongen. Linderoth ble dømt til å endre målsetting.

8. Knut Thorbjørn Eggen Moss

Ny kontrakt i det vanskelige andreåret, og med en ekstremt skaderammet spillerstall. Må sette helse på dagsordenen. Solid jobb ut fra forutsetningene.

9. Poul Erik Andreasen Viking

Slutter uten å ha forløst klubben sportslig. Men preget av store utskiftninger på disse årene, og også mange skader. Svakt i Tippeligaen, men UEFA-cupen har vist noe av potensialet.

10. Dag Opjordsmoen Bodø/Glimt

Må bedømmes ut fra store skade- og sykdomsproblemer i sesongoppkjøringen. Og selvsagt klar svekkelse at Ørjan Berg forsvant. Preget av manglende stabilitet.

11. Bengt Eriksen Skeid

Dømt til nedrykk av absolutt alle, og hadde ingenting å tape. Vant derimot respekt ved å gjøre ressursfattige Skeid til et ærlig arbeidende lag som tok flere poeng enn forventet.

12. Knut Arild Løberg Vålerenga

Tok over et motløst lag etter Drillo - og måtte integrere panikkjøpene Diallo, Hernes og Pedersen umiddelbart. Enorm utfordring som endte i nok poeng, men ingen synlig prestasjonsframgang.

13. Jens Martin Støten Strømsgodset

Fæl avslutning: Ledet 3-1 over TIL ved pause i en kamp som måtte vinnes. Tapte 5- 0 i andreomgangen, etter blant annet to brente TIL-straffespark. Heller ikke han fikk orden på forsvarsspillet.

14. Per Brogeland Kongsvinger

Klarte ikke å gjenskape gamle KIL-verdier, ikke engang overlevelsestrangen.

15. Drillo Vålerenga

Forlot en klubb med store sportslige problemer. Ville antakelig klart å ordne opp selv, det fikk vi aldri vite. Og da gjenstår bare et dårlig inntrykk.

<B>EN VINNER:</B> LSK-trener <B>Arne Erlandsen</B> har vært den beste treneren i Tippeligaen i år.