Til topps med Norge

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Bosnia 2-0. Oppturen fortsetter! Scoringer fra John Arne Riise og Claus Lundekvam sender Norge til topps i EM-gruppa.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte

Semb strålte etter Norges andre seier på rad i EM-kvalifiseringen.

- Dette var prikken over i-en på en fin uke, sier han til Dagbladet.no.

Han berømmer spillerne og sier at de løpte mye og at laginnsatsen var avgjørende for begge seierne denne uka.

- Defensivt var denne kampen bortimot en innertier, sier landslagssjefen.

Han har nå en god følelse for det som skal skje framover, og gleder seg til å jobbe videre utover vinteren. Romania vant 7-0 på bortebane mot Luxemburg i kveld, og Semb tror det kommer til å stå mellom de tre lagene som nå ligger på toppen av tabellen.

OPPDATERT TABELL

Norge

3

2

1

0

5-2

7

Romania

3

2

0

1

10-1

6

Danmark

2

1

1

0

4-2

4

Bosnia

2

0

0

2

0-2

0

Luxemburg

2

0

0

2

0-9

0

- Nå har vi et landslag som har skapt optimisme blant publikum og i fotball-Norge igjen.

- Hva med mangelen på de store sjansene?

- Potensialet ligger der, det gjelder bare å treffe på de avgjørende pasningene og skuddene, svarer Semb.

Mål nummer 1000

Norge fikk en drømmestart på Ullevaal i kveld. Etter bare seks minutter sendte Riise inn en corner. Henning Berg nikket den inn i femmeteren og der sto Lundekvam.

Southampton-stopperen har ikke scoret på sju sesonger i Premier League, men fikk tilslaget med magen fra kloss hold.

Målet var Norges 1000. noensinne, et utrolig jubileum for 29-åringen i hans 15. landskamp. - Det var morsomt at det var han som scoret, sier Nils Johan Semb.

Suser fra Riise

Etter 26 minutter viste Riise fram skuddfoten. Frisparket fra 20 meter ble klint inn i venstre hjørne, utagbart for keeper Almir Tolja. Akkurat som Riise har gjort for Liverpool flere ganger.

Med seieren har Norge sju poeng på tre EM-kvalifiseringskamper. Dermed leder Norge gruppa foran Romania, og Danmark som har én kamp mindre spilt.

Samtidig var dagens kamp Sembs 12. strake uten tap i EM-kvalifiseringskamper siden Latvia-nederlaget i landslagssjefens debut i september 1998.

Bosnia-Hercegovina var aldri i nærheten av å true Norges seier. Galatasaray-spissen Elvir Baljic kom nærmest da han skjøt rett i Frode Olsens bein et kvarter før slutt.

Norge var effektive i kveld, men kunne likevel godt scoret flere mål. John Carew kom inn de siste 25 minuttene og fikk en kjempesjanse ni minutter etter.

Semb-jokeren tverrvendte på 12 meter og bare en kjemperedning fra Tolja hindret 3-0. Eirik Bakke var også nære mål da et skudd var langt hold gikk via et bosnisk bein. Bosnia-keeperen måtte dytte ballen over tverrliggeren.

Bosnia fikk én sjanse

Landslaget var bunnsolide defensivt i kveld. Frode Olsen hadde lite å gjøre utenom Baljic' skudd, og frøs sikkert i høstkulda i Oslo.

Seieren varmet i hvert fall. Både for Semb og for folket, som kunne telle 12 cornere til hjemmelaget mot bosniernes ene.

Norge har stå kurs mot EM, og neste oppgave er Luxembourg 2. april. Vinteren tilbringes på toppen.

TOPPJUBEL: Midt i klynga: Claus Lundekvam som jubler etter sitt første landslagsmål.