Til topps med Susann

Byåsen- Nordstrand 23-25. Et drøyt år etter at Susann Goksør Bjerkrheim (28) kom til Nordstrand, er den kjedelige gråspurven i norsk klubbhåndball er blitt en toppslager.

- Jeg hadde selv ikke trodd at det ville gå så bra så fort, sier Susann til Dagbladet etter at Nordstrand erobret eliteserietoppen med en borteseier over regjerende mester Byåsen.

Nordstrand har tidligere i sesongen også knust et annet storlag, Larvik HK, på dets hjemmebane. I flere år var Susann sentral da Bækkelaget utviklet seg til en toppklubb i Norge og resten av verden. Nå er hun i ferd med å gjennomføre det samme i naboklubben.

Beskjeden

- Hovedårsaken til at det går over all forventning er at vi fungerer som et sammensveiset lag. Vi kjemper for hverandre, hevder Susan.

Men resten av laget er enige om at personligheten Susann Goksør Bjerkrheim er nøkkelen til den uventet raske suksessen.

I går var hun toppscorer med 10 mål, og det var ikke bare på straffer og de velkjente gjennombruddene.

- Nei, vi er ikke lenger bare et lynraskt lag som løper andre i senk. Vi har har skyttere som Elise (Alsand) og Elisabeth (Kårigstad). Og jeg tror faktisk at jeg også traff et par ganger utenfra, forteller Susann.

Sliten Trine

Byåsen var slitne etter reisen til Mesterliga-kvaliken på Madeira.

- Bare tøys at vi må spille mot så dårlige lag. Det kostet oss 100000 kroner i utgifter, fire slitsomme reisedager og to poeng mot Nordstrand, sier Trine Haltvik til Dagbladet.