Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Til topps med Yorke

MIDDLESBROUGH (Dagbladet): Middlesbrough- Manchester United 0- 1. - Vinner vi de to ligakampene som gjenstår, så vinner vi ligaen, sier Ferguson-assistent Steve McLaren. Sjøl holdt sjefen seg unna gårsdagens etterpåsnakk fordi han følte seg for tjukk til å gå i trapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og etterpåsnakk var det - til de milde grader. Både her i Middlesbrough og hjemme hos Arsenal i London. For etter onsdagens dommer-ran på Anfield fikk Manchester United en pipeblåser som til sjuende og sist klarte å stable sine avgjørelser sammen til en borteseier.

Det var nok for å unngå akkurat den biten - og det faktum at det er en særdeles dårlig årstid for United-dømming - at Alex Ferguson la på seg så mye i løpet av kampen.

Men egentlig burde buksa ha slengt rundt hoftene på den iltre skotten. Uniteds vei tilbake til Premier League-toppen var nemlig en ettermiddag for vekttap. Og helt til det siste hjemmesparket på ballen satt jeg med en følelse av at dette kunne gå Arsenals vei.

Rufsete

Fordi et rufsete United ble mer og mer nervøse ettersom tida gikk.

Men Manchester United har Dwight Yorke. Og uansett om han scoret på en offside eller ikke - Dwight Yorke scoret sitt 29. for sesongen. Og addisjonsmessig blir målet på overtid i første omgang rettferdig fordi Teddy Sheringham ikke var på feil side da han scoret.

Men:

Det retter ikke opp inntrykket av en snill United-dommer. En livredd fyr som retter opp én feil med en annen feil, begår dobbeltfeil.

- Vi kom hit for å gjøre to ting, sier han som orket å gå i trappene på Riverside Stadium. - Vi skulle vinne kampen og vi skulle skaffe oss noen plussmål i forhold til Arsenal. Det ene fikset vi - det andre ble ødelagt gjennom mange misbrukte sjanser.

- Men - det var poengene som var viktigst.

Dønn lik

Her og nå leder Manchester United Premier League fordi de har scoret flere mål enn Arsenal. Målforskjellen er nemlig dønn lik. Og med to serierunder igjen kunne det ikke vært mer dramatisk.

Og:

Uansett hva som skjer midt i uka vil ikke avgjørelsen falle før til søndag.

Roy Keane pådro seg en ankelskade tidlig i går ettermiddag. Det er krise for United. Men på plussida regner Ferguson med å kunne bruke både Ronny Johnsen og Ryan Giggs mot Blackburn onsdag kveld. Det betyr at de to dårligste på Riverside - David May og Jesper Blomqvist - forsvinner.

Manchester United kan glede seg over tabelltoppen fram til i morgen kveld. Da er det Arsenals tur til å ta den tilbake på Elland Road i Leeds. Og akkurat nå begynner ekspertene å helle i retning av tittelforsvar og ny pokal til Highbury.

Fordi Manchester United virker slitne.