Til topps

Hvis alle de tre topplagene i Premier League vinner sine resterende kamper, er Arsenal seriemester. Men først må laget gjennom London-derbyet mot Tottenham - som slo Leeds i går.

- Det er flere kamper før Manchester United (5. mai, red.anm.), som for eksempel Tottenham kommende lørdag. Det er et tøft oppgjør, sier Wenger, som nå har seks kamper igjen.

Fire av dem går på Highbury.

- Jeg ser ikke på våre motstanderes resultater. Nå er alt i våre hender, og jeg tror vi kan klare dette, sier franskmannen.

Likevel er det verdt å merke seg følgende trønderske skremmeskudd: Steffen Iversen scoret for andre gang på to kamper mot Leeds i går. Det bidro sterkt til hjemmeseier.

Sammenliknet med tittelrivalene Manchester United og Liverpool, har Wenger et «problem» mindre å bekymre seg over: Mesterligaen.

Tapsløse

For mens de to rødkledde fra Nord-England forberedte seg til kveldens europacupoppgjør i går, valset Arsenal over Charlton på samme måte som de har cruiset gjennom bortesesongen hittil: Uten tap, som de eneste i toppdivisjonen.

I Wengers andre engelske sesong gikk han hen og vant dobbelen, i år kan han gjenta bedriften. Og - om mulig - med et enda sterkere mannskap. Her er for eksempel Thierry Henry, som er utstoppelig foran mål. I går puttet han seg sjøl til 30 nettkjenninger denne sesongen, og ser bare ut til å bli bedre og bedre.

Og sjeflandsmannen sier seg enig.

- Thierry trengte et mål. Han hadde en fantastisk kamp mot Sunderland, men scoret ikke. Han ga meg et inntrykk av at han trengte å score, sier Wenger.

Retur i bur

Det skjedde etter kvarteret var spilt, og bare fem minutter senere var det Henry-show igjen. Vakkert spilte han fri Dennis Bergkamp, før Fredrik Ljungberg satte en nederlandsk retur i bur.

Charlton måtte innse at de var i ferd med å bli slått for første gang på 12 London-derbys, ikke minst da Thierry spaserte inn sitt andre for dagen etter 25 minutter.

Med andre ord: 9 minutter, 3 mål.

Sjøl om Ashley Cole kan ha mistet VM med sin skade i går, er det ingen grunn til å fortvile. Forsvarsringrev Martin Keown (35) var tilbake etter et tremånedersopphold, og fikk vist at både taktiske ferdigheter og hurtighet er i god behold.

Nå står Tottenham, Ipswich, West Ham, Bolton, Manchester United og Everton for tur for Arsenal.

Skadefri Ivers

Tottenham-sjef Glenn Hoddle konstaterte at Spurs har gjenfunnet en skadefortapt sønn da de slo Leeds i går. Steffen Iversen har gjort comeback med bravur, og ga eks-landslagssjefen et smil om munnen.

- Han er et utrolig talent, og klarer vi å holde ham skadefri, får vi se det beste av ham, sier Hoddle.

Skadene har vært «Litj-Ivers» store problem i Spurs-trøya, men i sin 150. opptreden feiret han med seriemål nummer tre for året. Det var bare hans 13. kamp denne sesongen.

- Det er slik hver eneste sesong. Nå skal jeg prøve å holde meg skadefri til sesongen er over, for å komme tilbake skikkelig neste år, sier Iversen.

Som er sjanseløs på titler i år. Minst én ser ut til å ha retning Highbury.

HENRYKKET: Charltons Richard Rufus er altfor seint ute for å ta ballen. Arsenals Thierry Henry setter sikkert inn 1- 0.