TIL-trener Nilsen med tirade på direkten: - Jeg er fly forbanna. Hodeløse høns

Slaktet eget lag.

(Dagbladet): Tromsø tapte 4-5 hjemme mot Vålerenga og TIL-trener Steinar Nilsen kom med en tirade i C More-studio etter kampen.

Programleder Jon Hartvig Børrestad spurte Nilsen om en handssituasjon før 3-3-målet og da svarte Nilsen med en slakt av eget lag.

- Det blir patetisk av meg som trener å henge meg opp i akkurat det når vi har sluppet inn fem mål rett bak her. Jeg er fly forbanna av hele situasjonen! At det går an med sånn forsvarspill og vi slipper inn fem mål, tordner Nilsen.

- Verdensrekord - 14 baklengs på fire matcher. Hva er galt? spør Børrestad.

- Nei, det er ny verdensrekord dette her. Rett og slett. Det er et forsvarspill som ikke ligner noe som helst. Vi har pratet om dette, hva vi skal gjøre etter scoring - også holder vi på som hodeløse høns. Vi fikk jo 4-4. Da går det an å se om vi kan spille ballen til en medspiller. Vi skriker oss hese på benken her, men får ikke den strukturen vi trenger etter scoring, sier Nilsen i studio.

Nest sist C Mores Bengt Eriksen skyter inn:

- Jeg skjønner at du er forbanna... sier Eriksen, før Nilsen avbryter.

- Jeg er fly forbanna.

- Vi må gjøre noe med dette øyeblikkelig. Vi tar altfor stor risiko bakover. Vi har problemer med dødballer. Vi blir så heite på å få den ekstra scoringa. Vi er for hete. Når vi først får ett mål, så vil vi ha ett til. Dette gjentar seg igjen. Vi er hodeløse høns i enkelte situasjoner. Vi må opprette struktur i laget og spesielt defensivt, sier Nilsen.

Tromsø er etter kveldens tap nest sist i Tippeligaen. Fire poeng på åtte kamper er fasiten.

Scoringer av Mikael Ingebrigtsen, Zdenek Ondrasek og Magnus Andersen (2) holdt ikke for Tromsø. Herman Stengel, Simon Larsen, Christian Grindheim, Rasmus Lindkvist og Daniel Fredheim Holm sørget for at VIF tok med seg alle poengene.