TIL trives på toppen

Tromsø topper i Tippeligaen og mandag blir det folkefest hjemme på Alfheim når Rosenborg kommer på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet): - Jeg gleder meg sinnssykt, og tror vi skal gi Rosenborg en fight. Selv om vi har tappet oss fysisk i de fire første kampene, har vi nok krefter til å gi jernet når trønderne kommer til Tromsø, sier TIL-spissen Ole Martin Årst til Dagbladet.

I går scoret han igjen, slik han har for vane å gjøre på Nadderud.

- I fjor lagde jeg to mål på de siste fem minuttene, og sørget for 2- 2. I går lagde jeg det første målet like før pause. Det er skummelt å kalle Nadderud for lykkebane, men litt sant er det nok i det, sier Årst etter ettmålsseieren.

Godt strukturert

10 poeng på de fire første kampene forteller alt om årets TIL-lag. I går hadde laget flaks. Det hører også med for å kunne kjempe helt i toppen.

- Det er mange grunner til den fine sesongstarten. Vi er godt strukturert, spiller bra defensivt, har sterk fysikk, scorer mål og har den nødvendige flaksen for å vinne tette kamper, sier Årst på vei ut av Nadderud i går kveld.

Ledermålet i går kom etter pasning fra Lars Iver Strand. Like etter hvilen satte han selv inn kampens andre mål. Rett etterpå ble han byttet ut.

- For å si det sånn, jeg hadde lyst til å spille mer. Men jeg vil ikke lage noe oppstyr av at jeg ikke fikk mer tid. Jeg følte meg pigg, men respekterer trenerens avgjørelse. I stedet gleder jeg over de to avgjørende minuttene like før og like etter pause. Også mot Viking hadde jeg ett mål og en målgivende pasning, sier Lars Iver Strand.

- Må matche flere

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo forklarer byttet med at Strand har spilt mange kamper i det siste.

- Dessuten er det viktig at vi får matchet flere spillere, sier Per-Mathias Høgmo.

Knut Borch spilte en praktkamp i TIL-målet da det røynet på etter at Inge Andrè Olsen hadde redusert for hjemmelaget.

- Jeg sleit i perioder, men kan ikke huske sist jeg hadde fire 100 prosentredninger på en omgang. Mot slutten var det veldig tungt. Sett under ett var kampen klart årsbeste. Nå har jeg tenkt å holde mandagsstengt når Rosenborg kommer på besøk, sier Knut Borch etter seieren.

Ros fra kapteinen

TIL-kaptein Steinar Nilsen kan ikke få fullrost Borchs keeperspill da det gjalt som mest for laget.

- I andreomgangen var han helt suveren. Men vi har mange som står fram når det gjelder. I går vant vi massevis av dueller. Samtidig hadde vi den flaksen som er nødvendig, sier Steinar Nilsen.

Han er sikker på at TIL-gjengen har mer krutt på lager.

- Hele tida tenker vi på å gjøre det enda bedre i neste kamp. Fortsatt har vi potensial til å utvikle oss videre. Det vi tenker mest på er å forbedre oss, sier Steinar Nilsen.

Morten Gamst Pedersen kom ikke på scoringslista i går, men var like blid for det.

- Det er deilig å vinne slike kamper. Etter tomålsledelsen la vi oss lavere, og rodde seieren i land. Vi var farligst før pause, og var både heldige og dyktige som fikk med oss alle tre poengene, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

GLAD SPISS: Rett før pause sendte Ole Martin Årst Tromsø i ledelsen. Klubben har ikke tenkt til å gi fra seg topplassen frivillig. - Det er mange grunner til den fine sesongstarten, sier Årst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer