TIL trives på toppen

Tromsø topper i Tippeligaen og mandag blir det folkefest hjemme på Alfheim når Rosenborg kommer på besøk.

NADDERUD (Dagbladet): - Jeg gleder meg sinnssykt, og tror vi skal gi Rosenborg en fight. Selv om vi har tappet oss fysisk i de fire første kampene, har vi nok krefter til å gi jernet når trønderne kommer til Tromsø, sier TIL-spissen Ole Martin Årst til Dagbladet.

I går scoret han igjen, slik han har for vane å gjøre på Nadderud.

- I fjor lagde jeg to mål på de siste fem minuttene, og sørget for 2- 2. I går lagde jeg det første målet like før pause. Det er skummelt å kalle Nadderud for lykkebane, men litt sant er det nok i det, sier Årst etter ettmålsseieren.

Godt strukturert

10 poeng på de fire første kampene forteller alt om årets TIL-lag. I går hadde laget flaks. Det hører også med for å kunne kjempe helt i toppen.

- Det er mange grunner til den fine sesongstarten. Vi er godt strukturert, spiller bra defensivt, har sterk fysikk, scorer mål og har den nødvendige flaksen for å vinne tette kamper, sier Årst på vei ut av Nadderud i går kveld.

Ledermålet i går kom etter pasning fra Lars Iver Strand. Like etter hvilen satte han selv inn kampens andre mål. Rett etterpå ble han byttet ut.

- For å si det sånn, jeg hadde lyst til å spille mer. Men jeg vil ikke lage noe oppstyr av at jeg ikke fikk mer tid. Jeg følte meg pigg, men respekterer trenerens avgjørelse. I stedet gleder jeg over de to avgjørende minuttene like før og like etter pause. Også mot Viking hadde jeg ett mål og en målgivende pasning, sier Lars Iver Strand.

- Må matche flere

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo forklarer byttet med at Strand har spilt mange kamper i det siste.

- Dessuten er det viktig at vi får matchet flere spillere, sier Per-Mathias Høgmo.

Knut Borch spilte en praktkamp i TIL-målet da det røynet på etter at Inge Andrè Olsen hadde redusert for hjemmelaget.

- Jeg sleit i perioder, men kan ikke huske sist jeg hadde fire 100 prosentredninger på en omgang. Mot slutten var det veldig tungt. Sett under ett var kampen klart årsbeste. Nå har jeg tenkt å holde mandagsstengt når Rosenborg kommer på besøk, sier Knut Borch etter seieren.

Ros fra kapteinen

TIL-kaptein Steinar Nilsen kan ikke få fullrost Borchs keeperspill da det gjalt som mest for laget.

- I andreomgangen var han helt suveren. Men vi har mange som står fram når det gjelder. I går vant vi massevis av dueller. Samtidig hadde vi den flaksen som er nødvendig, sier Steinar Nilsen.

Han er sikker på at TIL-gjengen har mer krutt på lager.

- Hele tida tenker vi på å gjøre det enda bedre i neste kamp. Fortsatt har vi potensial til å utvikle oss videre. Det vi tenker mest på er å forbedre oss, sier Steinar Nilsen.

Morten Gamst Pedersen kom ikke på scoringslista i går, men var like blid for det.

- Det er deilig å vinne slike kamper. Etter tomålsledelsen la vi oss lavere, og rodde seieren i land. Vi var farligst før pause, og var både heldige og dyktige som fikk med oss alle tre poengene, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

GLAD SPISS: Rett før pause sendte Ole Martin Årst Tromsø i ledelsen. Klubben har ikke tenkt til å gi fra seg topplassen frivillig. - Det er mange grunner til den fine sesongstarten, sier Årst.