KAN FÅ MULIGHETEN: Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps kan likevel få tillatelse til å delta i årets verdensmesterskap i Russland når utestengelsen for fyllekjøring er ferdigsonet.  Foto: Christian Thomassen / Scanpix
KAN FÅ MULIGHETEN: Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps kan likevel få tillatelse til å delta i årets verdensmesterskap i Russland når utestengelsen for fyllekjøring er ferdigsonet. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Til tross for fengselsstraff: Åpner døra for Phelps i VM

- Komplisert, men vi kan få det til.

Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps kan likevel få tillatelse til å delta i årets verdensmesterskap i Russland når utestengelsen for fyllekjøring er ferdigsonet.

Phelps ble ilagt seks måneders karantene av Det amerikanske svømmeforbundet etter at han kjørte bil i beruset tilstand i desember.

Som en del av straffen ble det også sagt at Phelps ikke kom til å få delta i VM i russiske Kazan i august.

Nå åpner imidlertid svømmepresident Chuck Wielgus for at det siste likevel kan la seg ordne.

- Det er komplisert, men det alltid måter vi kan få det til på. Det er mange ting som må revurderes...eller vurderes, sier han kryptisk til ESPN.

Comeback-klar Phelps har ikke selv sagt noe offentlig om han er aktuell for å delta i VM. Alt tyder imidlertid på at stjernen gjør comeback i bassenget i Arizona i neste måned.

29-åringen er allerede kvalifisert for det amerikanske VM-laget på tre distanser: 100 meter fri, 100 meter butterfly og 200 meter medley. Han er også høyaktuell til tre stafetter.

Etter å ha tatt sitt OL-gull nummer 18 i London i 2012 offentliggjorde Phelps at han ville gi seg som toppsvømmer. I fjor gjorde han imidlertid helomvending og bestemte seg for å satse mot sommerlekene i Rio i 2016.

Årets verdensmesterskap skulle i så måte være en viktig del av forberedelsene til mesterskapet i Brasil.

Fikk fengselsstraff Etter fyllekjøringen i desember ble Phelps dømt til ett års betinget fengsel. Han ble også fradømt retten til å drikke alkohol og måtte gjennom et behandlingsprogram.

OL-kongen i svømming har siden beklaget episoden, og i forrige måned forlovet han seg med Nicole Johnson. Hun er tidligere kåret til Miss California.

(NTB)