Til USA etter Kina-fiaskoen

Tiden i kinesiske Shenzhen ble en gedigen nedtur for Ola Kamara. Etter å ha blitt degradert til reservelaget er nordmannen nå klar for amerikanske D.C. United.

SPISS: Ola Kamara skal tilbake til USA.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPISS: Ola Kamara skal tilbake til USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Det bekrefter MLS-klubben på sine hjemmesider onsdag.

I Washington blir Kamara lagkamerat med en av de beste angriperne de siste 15 årene, nemlig Wayne Rooney. Engelskmannen reiser riktignok tilbake til hjemlandet for å spille for Derby fra januar.

Kamara gikk fra Molde til Columbus Crew i 2016. Etter at 29-åringen scoret imponerende 35 mål på 64 MLS-kamper for klubben, gikk han i 2018 til Los Angeles Galaxy. Der spilte han til tider i tospann på topp med Zlatan Ibrahimovic. 14 mål på 31 kamper senere var han klar for Shenzhen i Kina.

Det ble – mildt sagt – en fiasko. Kun seks kamper og null mål ble fasit for Kamara i den kinesiske klubben, før han ble degradert til reservelaget.

LIKER MAGUIRE, MEN: Bojan Djordjic skulle helst ha sett at United fikk kloa i Matthijs De Light, som gikk til Juventus langt billigere enn prisen det rapporteres for Harry Maguire. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

D.C. United betaler 2,5 millioner dollar for Kamara. Han blir med det den nest dyreste spilleren i klubbens historie, bare etter Paul Arriola, som kostet klubben 3 millioner dollar i 2017.

Følg alle overgangene i vårt overgangsstudio.