Til vanns, til lands og...

...nå vurderer Rebecca Romero en tredje OL-gren. Hvis da ikke modellspeiderne kaprer henne først.

(Dagbladet.no): Under sommer-OL i Aten for fire år siden vant britiske Rebecca Romero (28) sølv i roing. Under de kommende olympiske lekene i Beijing, stiller hun igjen til start.

Men denne gangen i 3000 meter forfølgesesritt på sykkel. 

- Er en dårlig taper

Skiftet av sport skjedde så seint som for to år siden, fordi legene ba henne sykle for å motvirke muskelsvinn. Nå er hun regjerende verdensmester og OL-favoritt i ny gren. 

- Jeg er en dårlig taper, og jeg blir antakelig irritert hvis jeg får noe dårligere enn gullmedalje i Beijing, sier hun til Daily Mail.

Overfor den britiske avisa åpner Romero dessuten for å begynne med en tredje sport - for hun vil jo så gjerne delta i de olympiske vinterlekene også.

- Den tredje idretten må gjerne være en vinteridrett, ettersom jeg neppe klarer å vente fire år på neste OL, forklarer hun dette ønsket.

Den nakne sannhet

ALLSIDIG: Ikke alle kan være medaljekandidater i to forskjellige grener i to påfølgende OL. Men det er tilfellet for Rebecca Romero. Foto: NADAV KANDER/REUTERS/SCANPIX
ALLSIDIG: Ikke alle kan være medaljekandidater i to forskjellige grener i to påfølgende OL. Men det er tilfellet for Rebecca Romero. Foto: NADAV KANDER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Derimot nevner hun ingenting om å prøve en karriere som modell, slik den amerikanske svømmeren Amanda Beard har gjort det.

Uansett, sammen med trestegutøveren Phillips Idowu og svømmeren Gregor Tait vekker hun oppsikt ved å stille opp på nakenbilder i forkant av OL.

Bildene er tatt av den prisbelønte fotografen Nadav Kander, på oppdrag fra en sportsdrikke-produsent.

Til vanns, til lands og...
KLAR FOR OL: Svømmeren Gregor Tait er et av tre britiske OL-håp som stiller opp på dristige bilder i forkant av OL.
I SPRANGET: Tresteg-utøveren Phillips Idowu viser seg fram. - Dette er definitivt noen av de mest uvanlige bildene jeg har stilt opp på, men også blant de artigste, sier 29-åringen.