FIKK DRØMMETREFF: Saliou Ciss' 1-0 scoring fikk smilene fram i høstkvelden på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
FIKK DRØMMETREFF: Saliou Ciss' 1-0 scoring fikk smilene fram i høstkvelden på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

TIL vant etter drømmescoring

Ciss hamret Tromsø opp i ryggen på Molde.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Strømsgodset 2-0.

Tromsø er så definitivt innstilte på å gi Molde kamp til døra om førsteplassen i Tippeligaen, og har stadig gullskjebnen i egne hender etter en solid, om enn ikke sprudlende 2-0 seier over Strømsgodset.

- Nå har vi møtt de lagene som ligger rett bak oss på tabellen. Vi spilte uavgjort mot Brann, slo Stabæk og slo Strømsgodset 2-0, sier trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 etter kampen.

Riktignok er det stadig seks poeng opp til serielederen, men «Gutan» har en hengekamp mot Odd i Skien, møter Molde på Alfheim 2. oktober og har fem plussmål mer enn Solskjærs menn.

Fantastisk langskudd Det startet relativt kjedelig på Alfheim. Hjemmelaget hadde initiativet, men utover et par små sjanser var det ikke mye å bli begeistert for.
Men det var helt til senegaleseren Saliou Ciss noterte seg i målprotokollen etter 40 minutter. Høyrebacken sendte Gutan i ledelsen med et fantastisk langskudd.

Målet kom etter en corner. Adam Larsen Kwarasey i Strømsgodset-buret bokset ballen ut, Ciss kom byksende opp fra høyresiden og skjøt på direkten fra rundt 25 meter. Ballen traff knallhardt i hjørnet av målet bak en sjanseløs Kwarasey.

Etter drømmetreffet ble Ciss oppfordret til å skyte av publikum hver gang han var i angrep.

- Det var en klassescoring. Han har en fantastisk skuddfot, og det var gøy at han traff. Det bruker ofte å være litt fifty-fifty, sier en Høgmo.

Hjemmelaget gikk til pause med en fortjent ledelsen.

Dobbelmulighet til hjemmelaget Andre omgang startet også ganske sjansefattig. Etter 65 minutter kom Magnus Andersen inn for Sigurd Rushfeldt. Målkongen har scoret i samtlige hjemmeoppgjør mot Srømsgodset siden 2007, men gikk målløs av banen.

Det tok kun to minutter før Andersen markerte seg. Han ble spilt igjennom av Mostafa "Mos" Abdellaoue, men avslutningen ble reddet.

Like etterpå var Mos selv frampå, men han ble presset av godset-forsvaret og Kawarasey får plukket ballen.

Bortelagets største mulighet kom etter 72 minutter. Ola Kamara fikk stå relativt upresset innenfor sekstenmeteren, men avslutningen ble for svak og ballen gikk utenfor.

Fire minutter på overtid sikret innbytter Andersen seieren da han banket inn 2-0.

Ikke vunnet i Tromsø siden 2001 Strømsgodset har ikke slått Tromsø på Alfheim siden 2001. Den sesongen rykket laget fra ishavsbyen ned fra eliteserien.

Drammenserne har heller ikke vunnet i eliteserien på sju kamper. Sist de vant var 31. juli da de slo Lillestrøm 3-1 hjemme.

- Per dags dato er vi ikke bedre. Vi må jobbe videre med det offensive spillet vårt. Vi skapte ingenting, konkluderer Godset-trener Deila overfor TV 2.