Til VM i «GPs» siste kamp

Håndball-gutta mister sjefen.

(Dagbladet.no-NTB): Norges håndballherrer er klare for VM i Kroatia i januar neste år. Lørdag ble Ukraina slått 32-30 på borteparkett. Sammenlagt vant Norge 61-52. 

Landslagsspillerne må imidlertid reise til mesterskapet uten  Gunnar Pettersen som sjef. Det er klart etter at håndballforbundet sendte ut en pressemelding på egne hjemmesider i ettermiddag.

- Gunnar har preget herrehåndballen i en årrekke, og har vært et flott forbilde for både spillere og trenere. Vi er svært takknemlig for alt engasjementet han har lagt ned for norsk håndball, sier Håndballpresident Arne Sverre Modahl i meldingen.

Mens håndballforbundet jakter på en erstatter, vil Gunnar Pettersen lede håndballherrene fram mot VM, og står til disposisjon fram til 31.oktober.

Femte på rad

Det norske herrelandslaget i håndball klare for sitt femte sluttspill på rad. Det er første gang herrelandslaget har gjort det, ifølge Norges Håndballforbund.

I den første VM-kvalifiseringskampen i Drammenshallen for en uke siden var de norske håndballherrene suverene og vant 29-22. Dermed fikk Frank Løke og co. et godt utgangspunkt før returkampen.

Men det så det ikke ut til at de ville trenge. Norge åpnet knallhardt og ledet 18-12 til pause. Etter hvilen kom hjemmelaget mer med i kampen, men Norge sikret likevel VM-plass med 32-30-seier.

Til VM i «GPs» siste kamp

Varm hall

I en varm og halvfull hall i Zaporozje hadde Steinar Ege full kontroll i mål i første omgang. Ege storspilte i den første kampen, og fulgte opp med storspill også lørdag.

I annen omgang fortsatte det norske forsvaret sitt gode angrep, og selv om ukrainerne kom nærmere og nærmere var det aldri noen tvil om hvem som sammenlagt ville gå seirende ut av oppgjøret.

Til slutt kunne Håvard Tvedten sette prikken over i-en da han avsluttet kampen med en frekk scoring. Jublende kunne han og resten av landslaget tenke framover mot VM i Kroatia i januar 2009.

Det gir en opptur til det norske håndballandslaget som ikke klarte OL-kvalifiseringen i Paris tidligere i år.

(Dagbladet.no/NTB)

TIL VM: Frank Løke og Norge tok seg til neste års VM-sluttspill på bekostning av Ukraina med sammenlagtresultatet 61-52. Foto: Scanpix
TIL VM: Frank Løke og Norge tok seg til neste års VM-sluttspill på bekostning av Ukraina med sammenlagtresultatet 61-52. Foto: Scanpix Vis mer