Til VM i ren medlidenhet

KØBENHAVN (Dagbladet): Frode Grodås (33) er tilbake både som landslagskaptein og førstevalg mot Danmark. Samtidig gir Drillo klarere enn noen gang uttrykk for at Grodås fort kan spille seg ut av VM-troppen.

Makter ikke Grodås det på sportslig vis, bør han få komme til VM av medlidenhetsårsaker.

Utfordringen til Frode Grodås mot Danmark er bortimot så umenneskelig som den kan bli innenfor denne bransjen. Statusen hans blir isolert sett den aller høyeste i morgen:

  • Førstekeeper og kaptein på Drillos.
  • Grodås kan ikke tillate seg noen blemmer på landslaget - noe han nesten heller aldri har gjort. Det er derfor han fortsatt henger med i dette selskapet.
  • Frode Grodås har ikke noen fullgod klubbtilværelse å falle tilbake på - og er derfor per i dag sjanseløs til å konkurrere på de samme premissene som for eksempel Thomas Myhre og Thomas Gill den dagen han eventuelt tabber seg ut. Det er også utelukkende derfor faren for å bli utestengt fra det nevnte selskapet er overhengende.

Men alle som har fulgt med i keeperdramaet på Drillos vet at Grodås bare er et par vaklete manøvrer fra å miste alt han har bygd opp i tida under Drillo.

Det er en situasjon også Drillo nå omtaler i dårligere innpakkede vendinger enn tidligere. Problemstillingen rundt Grodås er hakk i plata, men litt mer brutal for hvert eneste Drillos-spark som utføres:

I en tynn tråd

Tabber Grodås seg ut, så mister han ikke bare keeperplassen og kapteinsbindet, men sannsynligvis også en VM-tur til Frankrike.

Drillo brukte mye av gårsdagen på å utdype sin kynisme i forhold til de strengt sportslige kravene han setter til en VM-spiller.

Men ingen skal fortelle meg at det ikke er en stor grad av medmenneskelighet som har preget de siste 11 månedenes behandling av Frode Grodås. Heldigvis.

Hadde Drillo vært så gjennomført kynisk som han gir uttrykk for, så hadde heller ikke Frode Grodås nok en gang vært førstevalget på Drillos helt på tampen av en VM-oppkjøring der rulleringen av spillere har vært såpass stor at enkelte har lurt på om Drillo famler mot VM.

Andre forhold

Drillos prinsipper om at prestasjonene på Drillos er overordnet alt annet, er både fornuftige og sympatiske, men i forsvaret av Grodås holder ikke selv det mest innbitte prinsipprytteri.

Det handler om andre forhold - og definitivt ikke om kynisme.

  • Grodås har vært kaptein i Drillos kanskje viktigste periode - den som handlet om å bevise at moroa fram til USA-VM var mer enn et blaff.
  • Han har vist en eksemplarisk lojalitet - ikke minst i perioder da han med en viss rett følte seg urettferdig vraket til fordel for Erik Thorstvedt.
  • Og: Han har vist en mental styrke som er beundringsverdig. På Drillos har Grodås stått upåklagelig, uansett forutsetninger for å lykkes.

Skulle bare mangle at han ikke også fortjener forskjellsbehandling. Og VM-plass. I verste fall i ren medlidenhet.

<B>HARDT PRESSET:</B> Frode Grodås er tilbake i mål mot Danmark i morgen.