TIL ydmyket Bodø/Glimt

1. divisjonens suverene tetlag Tromsø ydmyket Bodø/Glimt på Aspmyra og vant 5-1 i cupens 4. runde onsdag. -Vi gjorde Glimt dårlige, sa Morten Gamst Pedersen til NTB.

Selv scoret unggutten to ganger, en gang på straffespark og en gang på frispark, og jubelen sto i taket i Tromsø-garderoben etter firemålsseieren over erkerivalen.

- Men dette var egentlig ikke i overkant. Vi hadde mange muligheter, og vi scoret mål på sjansene våre. Vi vant fortjent, sa Gamst Pedersen.

- Det var ikke lett, men vi gjorde Bodø/Glimt dårlige mens vi selv var gode, sa 20-åringen med 13 seriemål og tre cupmål hittil i sesongen.

Opprykk og cupsuksess?

Tromsø har solide spillere som Bjørn Johansen, Arne Vidar Moen, Roger Lange og Roar Christensen på laget, og klubben har også sterke cuptradisjoner. «Gutan» slo nettopp Bodø/Glimt 2-1 i finalen i 1996.

Nå leder laget 1. divisjon suverent, og det kan gå mot en jubelsesong med opprykk og cupsuksess for Tromsø-laget.

- Cupen er artig, og det er ikke noe å legge skjul på at den er en gulrot. Det som er artig med cupen er at du vet aldri hva som skjer, fortalte Morten Gamst Pedersen.

Viking eller Lyn

I onsdagens prestisjeoppgjør ledet TIL 4-0 allerede ved halvtid. Glimt-stopper Fredrik Kjølner startet målfesten for Tromsø da han laget selvmål etter 21 minutter. Roar Christensen og to ganger Gamst Pedersen sørget for soleklar borteledelse ved halvtid.

Gamst Pedersen vil ikke tippe hvor dette ender for ishavsbyens fotballstolthet, men er klar på hvem han ønsker seg i kvartfinalen.

- Vi viste i dag at vi er gode, og slik vi spiller i dag er vi gode nok for eliteserien. Viking eller Lyn hjemme i Tromsø hadde vært artig i kvartfinalen, sa stortalentet.

Bodø/Glimt - Tromsø 1-5 (0-4)

Aspmyra stadion

2861 tilskuere

Mål: 0-1 Fredrik Kjølner (selvmål,21), 0-2 Roar Christensen (26), 0-3 Morten Gamst Pedersen (40), 0-4 Gamst Pedersen (45), 1-4 Bengt Sæternes (62), 1-5 Ole Andreas Nilsen (65).

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink. Gult kort: Miika Koppinen, Tromsø.

Bodø/Glimts lag (4-3-3): Tor Egil Horn - Håvard Halvorsen, Fredrik Kjølner, Christian Steen, Kristoffer Paulsen (Mika Peltola fra 73.) - André Hanssen, Cato Hansen, Runar Berg (Vegard Sannes fra 30.) - Karim Essidiri (Trond Olsen fra 67.), Bengt Sæternes, Christian Berg.

(NTB)