Knakk sammen i tårer:

Tilbake etter kreftmareritt

Den japanske svømmestjernen og OL-håpet Rikako Ikee (20) gjorde lørdag konkurransecomeback etter tøff behandling for blodkreft.

FØLELSER: Det ble et følelsesladd comeback for Rikako Ikee. Foto: Kyodo News via AP / AP / NTB scanpix
FØLELSER: Det ble et følelsesladd comeback for Rikako Ikee. Foto: Kyodo News via AP / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før hun ble syk var 20-åringen ansett som en av de store favorittene på favorittdistansen 100 meter butterfly i de nå koronautsatte sommerlekene i Tokyo.

For ett år siden kom imidlertid sjokkbeskjeden om at Ikee var rammet av leukemi. Siden har idretten havnet i andre rekke. Lørdag var imidlertid den japanske svømmedronningen tilbake i konkurranse for første gang siden hun fikk den dramatiske diagnosen.

20-åringen ble utskrevet fra sykehus i desember i fjor etter ti måneder med behandling, men var ikke tilbake i trening før i mars. Nå jobber hun seg møysommelig tilbake til idretten.

- Det faktum at jeg svømmer igjen og er her. Jeg er rørt, sa Ikee til journalister i forbindelse med det følelsesladde comebacket i en lokal konkurranse i Tokyo.

Hun klokket inn til tiden 26,32 lørdag, hvilket betyr at hun er kvalifisert til det japanske collegemesterskapet i oktober. Det har hele tiden vært et mål for svømmestjernen.

Ikee ville også vært blant medaljekandidatene på 200 meter fri under Tokyo-OL dersom hun hadde sluppet sykdomsperioden hun nå har bak seg.

20-åringen har uttalt at hun i kjølvannet av kreftdiagnosen sikter seg inn mot OL i 2024. Om utsettelsen av Tokyo-OL vil påvirke den beslutningen, er ikke kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer