Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk er tilbake

Tilbake etter skademarerittet: - Satt langt inne

Nora Mørk innrømmer at veien tilbake etter skademarerittet har vært vanskelig. Nå står hun i en Champions League-finale - etter totalt åtte kneoperasjoner i karrieren.

Budapest, Ungarn 20190511.
Nora Mørk under kampen mellom Vipers og Györ. Györ vant 31-22.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Budapest, Ungarn 20190511. Nora Mørk under kampen mellom Vipers og Györ. Györ vant 31-22. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet): Etter godt og vel et år ute med en kneskade, er Nora Mørk (28) endelig tilbake på håndballbanen. Lørdag kom hun på banen og markerte seg umiddelbart med en målgivende pasning og scoring mot Vipers.

Mørk gjorde comeback i april, etter godt over ett år og to operasjoner i kneet. Fortsatt er hun, ifølge trener Gabor Danyi, ikke helt 100 prosent. Men veldig snart. Men han bekreftet overfor Dagbladet at hun kommer til å spille en eller annen rolle i helgas Champions League-finale.

- Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle få spille, flirer Mørk overfor Dagbladet.

- Det kjennes veldig godt å være tilbake. Jeg kan jo spille håndball, så det bør ikke være så overraskende at jeg klarer et innspill, sier Mørk.

- Jævlig tøft

Hun innrømmer at comebacket satt langt inne. Da Dagbladet møtte henne i Györ - byen hun snart flytter fra til fordel for Bucuresti - i fjor, la hun ikke skjul på at det var tungt.

Hun er nå oppe i totalt åtte kneoperasjoner i karrieren.

- Jeg skulle likt å se noen som sto i en Champions League-finale etter åtte operasjoner. Henne skulle jeg likt å møte. Det har vært jævlig tøft. Det har vært vanskelig å komme tilbake. Denne gangen satt det langt inne, sier Mørk til Dagbladet.

Nå bytter hun altså klubb, etter å ha vært i Györ siden 2016. Nå venter nye eventyr i Romania.

- Det føles OK. Jeg har trivdes godt i Györ, men det er på tide å prøve noe nytt. Jeg gleder meg til å komme meg videre, og gleder meg veldig til samling med landslaget igjen. Jeg gleder meg sykt, sier Mørk.

Kaos

Hennes nye klubb, CSM Bucuresti, har de siste åra vært en klubb med trøbbel. Til tross for glitrende sportslige prestasjoner, har det vært tull i kulissene. Nå skal klubben ha økonomiske problemer, og har ifølge NTB ikke utbetalt lønn til spillerne på flere måneder.

- Jeg vet ikke noe om det (uteblitt lønn), men føler jo at det har vært en klubb med litt kaos. Så jeg er litt forberedt. Jeg tenker at det ordner seg sikkert. Dette (overgangen) er noe jeg føler at jeg trenger, sier Mørk.

Hun sier at hun hadde mange tilbud, og takket ja til Bucuresti før Györ rakk å komme med et nytt tilbud.

- Det er jo bare slik det er, men jeg hadde veldig mange tilbud. Da blir det vanskelig å holde alt på vent, sier Mørk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!