Tilbake for første gang siden skrekksmellen

Gjensyn med Åråsen for Fevang i kveld.

MÜLLER-KNEET I ANSIKTET: Her får Geir Ludvig Fevang kneet til Heinz Müller i ansiktet, under en eliteseriekamp på Åråsen for to år siden. Foto: TV 2
MÜLLER-KNEET I ANSIKTET: Her får Geir Ludvig Fevang kneet til Heinz Müller i ansiktet, under en eliteseriekamp på Åråsen for to år siden. Foto: TV 2Vis mer

|||• Direkte klokka 19.35: Lillestrøm - Start

(Dagbladet.no) For to år siden forlot Geir Ludvig Fevang Åråsen på ei båre, med brudd i kinnbeinet og en kraftig hjernerystelse. I kveld er han tilbake for første gang siden sammenstøtet med Heinz Mülers kne.

Start-spilleren forteller at han ikke husker stort av det som skjedde junikvelden i 2007.

- Jeg husker svært lite av den kampen. Jeg tenker ikke så mye på det og er heller ikke bekymret, men jeg kommer sikkert til å bli minnet på det, sier han til klubbens hjemmeside.

Overtidssmell
Duellen skjedde på overtid i 1-0-kampen. Müller tok ballen i fast grep, løftet det ene kneet slik keepere ofte gjør, og møtte Fevangs løp fra sida med å heve også det andre kneet.

Det så veldig stygt ut, og flere i Fotball-Norge gikk hardt ut mot den måten å beskytte seg på.

- Dette har ingenting med keeperteknikk å gjøre. Det venstre kneet har ingenting å gjøre så høyt oppe i lufta. Det er ikke en naturlig bevegelse og har ingen keeperfunksjon. Det høyre kneet derimot, bruker man på samme måte som når man hopper høyde. Det er vanlig at keepere går opp med det ene kneet for å beskytte seg, men slik Müller gjorde det, blir nesten som å beskytte seg med landminer, sa Ola By Rise.

KARRIERETRUENDE: Geir Ludvig Fevang fryktet karrieren var over. Foto: ARNT E. FOLVIK
KARRIERETRUENDE: Geir Ludvig Fevang fryktet karrieren var over. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

LSK-keeper Müller fortalte at han var nedtrykt etter episoden, og han beklaget det som skjedde overfor Fevang.

- Først av alt. Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd. Jeg har ingen hensikt med å skade noen. Jeg har fått omtrent 500 telefoner det siste døgnet, og er veldig nedtrykt. Skulle ønske jeg kunne skru tilbake klokka, sa den tyske sisteskansen.

Fryktet for karrieren
Müller fikk to kampers straff av NFF og Fevang var lenge usikker på om karrieren var over. Først regnet han med å være tilbake 6-8 uker etter smellen, men veien tilbake var tøffere enn han hadde trodd.

- Jeg var ikke klar over at det ville ta så lang tid å komme tilbake. Det er ikke sikkert jeg kan spille fotball igjen. Jeg har naturligvis et håp, men jeg må gå forsiktig fram. Denne sesongen kan jeg nesten uansett bare glemme, sa han til Dagbladet seks uker etter kampen.

Først i midten av januar i 2008 - 208 dager etter - var Fevang tilbake på banen, da Start møtte Rio-laget Boavista i Brasil.

Han spilte 26 av 30 kamper for Start i 1. divisjon forrige sesong, og var så god i starten av årets sesong at han ble lansert som en landslagskandidat. Selv om han har slitt litt med synet føler han seg ikke hemmet av skaden.

- Jeg går inn i hodedueller uten frykt fordi jeg ikke husker det som skjedde, sa han til Dagbladet før seriestart.

UT PÅ BÅRE: Geir Ludvig Fevang ble båret av banen på overtid for to år siden. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
UT PÅ BÅRE: Geir Ludvig Fevang ble båret av banen på overtid for to år siden. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer