Tilbake for fullt

NADDERUD/OSLO (Dagbladet): Stabæk- Lillestrøm 3- 2. Sist gang Stabæks Inge André Olsen (23) spilte mot LSK, forlot han banen med et komplisert beinbrudd. Det er to år siden. 16. mai var han endelig tilbake for fullt - mot laget som nesten kostet ham karrieren.

- Jeg hadde tårer i øynene da Inge André gikk opp og nikket ballen i mål. Etter alt det han har vært gjennom, så er det så fortjent. Det er helt Hollywood, bare at hans historie nesten er for urealistisk, sier Stabæk-guru Ingebrigt Steen-Jensen til Dagbladet.

Nesten proff

Den dagen han ble sparket ned av LSKs Heidar Helgusson, satt daværende Wimbledon-sjef Sam Hammam på tribunen på Åråsen. I stresskofferten hadde han med seg en millionavtale til Inge André.

- Bare signaturen gjensto. Inge André var ett kvarter unna å bli proff, sier Steen-Jensen.

- Første timen jeg lå der med brukket bein, var det surt å tenke på at proffkontrakten røyk. Men seinere har jeg vært lite plaget av slike negative tanker. Det har vært en kronglete vei tilbake med mange nedturer. Men jeg mistet aldri troen.

Det var en svært tilfreds Nadderud-helt Dagbladet møtte på Karl Johan i går - på vei for å fortsette nasjonaldagsfeiringen sammen med gode venner.

- I dag sov jeg godt og lenge før jeg dro til byen for å se på 17. mai-toget. Men kanskje burde du heller skrive at jeg var tidlig oppe for å få med meg Blomstertoget i Bærum, ler unge herr Olsen.

Komplikasjoner

Istedenfor et proffeventyr i England har den sympatiske forsvarsklippen vært gjennom en rekke operasjoner og komplikasjoner. Seinest i fjor måtte han bryte opp beinet for at det skulle gro på nytt. Ett minutts a-lagsfotball i siste seriekamp var alt han fikk med seg forrige sesong. Som fast U-landslagsstopper mistet han også muligheten til å vise seg fram internasjonalt.

Overtent

  • Da Olsen gjorde comeback mot Tromsø i årets første ligarunde, gikk det galt igjen.

- Jeg var overtent, og spilte dårlig, sier Inge André med et skjevt smil.

Og det er ingen overdrivelse. På Dagbladets spillerbørs fikk Søgne-gutten aller nådigst en toer. Olsen var nesten alene årsak til at TIL-spissen Abdoulaye M'baye fikk herje som han ville i Stabæk-forsvaret. Han tapte nesten hver eneste duell mot afrikaneren, og ble tatt av banen i pausen.

Proffdrømmen

Men mot LSK var han helt igjen. Han hadde god kontroll på LSKs Pål Strand ute på høyrebacken, og var stadig på offensive raid. Og da han satte inn 2- 1-målet, kokte det på et glissent Nadderud. Olsen løp selvsagt rett mot supporterne «Berget det blaa», trakk skjorta over hodet, og feiret slik det sømmer seg for en skikkelig toppscorer.

INGEN Å FEIRE MED:</B> Stabæks Inge André Olsen var uvant ensom på Karl Johan i Oslo på en 17. mai-ettermiddag.