Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk sesongstart for Henrik og Jakob Ingebrigtsen

Tilbake fra skademarerittet - Knuste personlig rekord med 10 sekunder

Henrik Ingebrigtsen viste svært gode takter på direkten i sesongdebuten etter å ha mistet fjoråret med skader.

TILBAKE: Etter store problemer med hamstringene de siste årene måtte Henrik Ingebrigtsen operere i fjor. Nå er han tilbake for fullt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE: Etter store problemer med hamstringene de siste årene måtte Henrik Ingebrigtsen operere i fjor. Nå er han tilbake for fullt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Elleve måneder etter sitt forrige konkurranseløp var Henrik Ingebrigtsen tilbake med et smell. Ingebrigtsen vant 5000 meter med 13.16,97 og forbedret sin personlige rekord med hele 10,13 sekunder i Palo Alto i California torsdag kveld lokal tid. Ifølge friidrett.no er 27-åringen med det Norges tredje raskeste løper på distansen gjennom alle tider.

Kun Marius Bakken (13.06,39) og Sindre Buraas (13.11,96) er foran han på lista.

I samme heat løp også Filip Ingebrigtsen, men han brøt etter 3200 meter. Han lå rett bak storebroren da han måtte gi seg.

EM-kravet på 5000-meteren lyder på 13.38,00.

Skader ødela hele fjorårets sesong for Henrik Ingebrigtsen. Det er under ett år siden at han gikk på krykker. I flere år har han slitt med hamstringtrøbbel.

- Henrik Ingebrigtsen har gjort en fantastisk jobb etter skade og operasjon. Nok en gang har han kommet tilbake sitt beste nivå. Vi har lenge visst at han har gode tider inne på 5000 meter, men at han skal være så god allerede nå, er imponerende, sier friidrettskommentator i NRK, Jann Post.

Seier også til lillebror

Også Jakob Ingebrigtsen viste imponerende saker på det samme stevnet. 17-åringen løp inn til tiden 3.39,06 på 1500 meter og senket sin personlige rekord.

Unggutten fra Sandnes vant ikke bare sitt heat, men tiden var raskest av samtlige løpere på distansen.

Ingebrigtsen hadde 3.39,52 som sin bestenotering på 1500-meteren utendørs. Dermed slo han sin personlig rekord med 46 hundredels sekund. Dette var også godt under EM-kravet på 3.39,50.

Løpet var så bra at han også satte regjerende OL-mester Matthew Centrowitz på plass. Amerikaneren ble bare nummer seks i heatet med tiden 3.40,74.

Paul Chelimo fra USA tok 2.-plassen og ble slått med 1,1 sekunder. Under Rio-OL i 2016 tok han sølv på 5000 meter, mens han løp inn til bronse på samme distanse under London-VM i fjor sommer.

Det var med andre ord et kruttsterkt felt Jakob Ingebrigtsen var i, og han knuste all motstand i sin egen sesongåpning.

Trent i høyden

Ingebrigtsen-brødrene har i flere år valgt å starte utendørssesongen i det årlige maistevnet i Palo Alto. De siste ukene har trioen vært på høydeopphold i Flagstaff i Arizona. Treningen der har vært en svært viktig brikke i oppladningen til ny sesong.

- Overgangen til konkurransesesong er veldig kritisk. Det må fungere bra. Det er der du venner kroppen til å løpe i den hastigheten som skal til, sa pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB forrige måned.

Den første store testen kommer i Prefontaine Classic i Eugene, Oregon 26. mai. Det er også et Diamond League-stevne.

Ingebrigtsen-gutta har senior-EM i Berlin i august som sesongens store mål.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media