Sterk sesongstart for Henrik og Jakob Ingebrigtsen

Tilbake fra skademarerittet - Knuste personlig rekord med 10 sekunder

Henrik Ingebrigtsen viste svært gode takter på direkten i sesongdebuten etter å ha mistet fjoråret med skader.

TILBAKE: Etter store problemer med hamstringene de siste årene måtte Henrik Ingebrigtsen operere i fjor. Nå er han tilbake for fullt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILBAKE: Etter store problemer med hamstringene de siste årene måtte Henrik Ingebrigtsen operere i fjor. Nå er han tilbake for fullt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elleve måneder etter sitt forrige konkurranseløp var Henrik Ingebrigtsen tilbake med et smell. Ingebrigtsen vant 5000 meter med 13.16,97 og forbedret sin personlige rekord med hele 10,13 sekunder i Palo Alto i California torsdag kveld lokal tid. Ifølge friidrett.no er 27-åringen med det Norges tredje raskeste løper på distansen gjennom alle tider.

Kun Marius Bakken (13.06,39) og Sindre Buraas (13.11,96) er foran han på lista.

I samme heat løp også Filip Ingebrigtsen, men han brøt etter 3200 meter. Han lå rett bak storebroren da han måtte gi seg.

EM-kravet på 5000-meteren lyder på 13.38,00.

Skader ødela hele fjorårets sesong for Henrik Ingebrigtsen. Det er under ett år siden at han gikk på krykker. I flere år har han slitt med hamstringtrøbbel.

- Henrik Ingebrigtsen har gjort en fantastisk jobb etter skade og operasjon. Nok en gang har han kommet tilbake sitt beste nivå. Vi har lenge visst at han har gode tider inne på 5000 meter, men at han skal være så god allerede nå, er imponerende, sier friidrettskommentator i NRK, Jann Post.

Seier også til lillebror

Også Jakob Ingebrigtsen viste imponerende saker på det samme stevnet. 17-åringen løp inn til tiden 3.39,06 på 1500 meter og senket sin personlige rekord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer