Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tilbake i båt- sportens formel 1

Bjørn Rune Gjelsten kjøper tilbake «Spirit of Norway» fra Bård Eker og vil selv kjøre alle løpene i verdensmesterskapet i år. Det ble avklart i går kveld.

BERGEN (Dagbladet): Allerede 30. mars går det første løpet i Doha, hovedstaden i Qatar, og Bjørn Rune Gjelsten regner med å være klar for å kjøre. Finansmannen har selv vunnet fire VM-titler og har totalt 25 løpsseire i sin karriere i båtsportens formel 1.

Ny motivasjon

-  Ja, jeg er klar for å kjøre igjen. Motivasjonen er tilbake, sier Gjelsten til Dagbladet.

Bård Eker kjørte «Spirit of Norway» inn til VM-tittel i fjor, men må gi seg nå. Det ble for mye annet å konsentrere seg om. Eker fra Torsnes utenfor Fredrikstad har kjøpt nesten halvparten av aksjene i den raske sportsbilen Koenigsegg, han produserer og selger Hydroliftbåter.

For et drøyt år siden sa Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet at han ville prioritere jobb, andre fritidsaktiviteter og ikke minst familien i tida som kommer. Derfor solgte han hele «Spirit of Norway» med båt og mannskap.

-  Ekstremsport

-  Vi snakker om en ekstremsport med betydelig risiko, tidsforbruk og som krever 100 prosent fokus, forklarte Gjelsten den gangen.

Nå sier han:

-  Etter sesongen 2004 var jeg mentalt sliten og det var riktig å ta en pause. Jeg synes det er morsomt å delta i denne sporten, men vil bare ta et år om gangen. Etter siste sesong hadde Bård Eker og jeg en samtale om framtida. Vi var enige om at det er krevende å holde «Spirit of Norway» som et konkurransedyktig og ledende team. Selv om det ble seier i fjor var det behov for et nytt krafttak for å løfte teamet videre. Det krever tid, oppmerksomhet og penger. Derfor er vi nå blitt enige om at jeg tar over stafettpinnen.

Verdens beste

Bjørn Rune Gjelsten brukte ti år på å bygge opp «Spirit of Norway» til å bli verdens mest suksessrike team i båtsportens klasse 1. Victory Team fra Dubai har vunnet tre titler. Det norske laget har fem VM-pokaler i skapet.

Gjelsten vil kjøre sammen med Steve Curtis. De to er historiske som vinnere av hele fire VM-titler, hvorav tre på rad i 2002, 2003 og 2004. De kjenner hverandre godt fra mange års kjøring sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media