Tilbake i eliteserien

Tromsø er tilbake i eliteserien i fotball etter 2-1-seier over Aalesund i snøstorm i dag.

Bjørn Johansen ble kampens store profil. Han var også mannen som scoret det første målet, etter 27 minutter. Hjemmelaget ga aldri fra seg ledelsen, selv om det ble spennende sluttminutter.

Dermed er Tromsø tre poeng foran Aalesund foran den siste runden. Sandefjord, som spiller hjemme mot Strømsgodset i morgen, er fire poeng bak. Siden de to forfølgerne møtes innbyrdes i siste runde, kan ikke begge gå forbi Tromsø.

- Dette er orgasmisk godt. Nå skal vi ta oss en skikkelig fest, sa TIL-trener Trond Johansen idet sluttsignalet gikk.

Avgjort

Ole Andreas Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 2-0 ti minutter før slutt. Den scoringen avgjorde kampen i snøværet som fikk banen til å skifte farge fra grønn til hvit - og tvang lagene til å bytte til en rød ball.

Aalesunds Hans Jørgen Andersen sørget for redusering noen minutter senere med et drømmeskudd i krysset, men til liten nytte.

I morgen kan Sandefjord ta et stort skritt mot den siste opprykksplassen, men uansett utfall av den kampen avgjøres den andre direkte opprykksplassen først i siste runde.

Skuffet

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet etter dette tapet. Nå må vi bare løfte oss til oppgjøret mot Sandefjord, sa Aalesund-trener Ivar Morten Normark.

Vinner Sandefjord søndag, vil laget greie seg med uavgjort på Kråmyra om en uke. Tar Strømsgodset poeng søndag, er det Aalesund som kan nøye seg med uavgjort i «opprykksfinalen».

Uansett vil vinneren av kampen mellom Aalesund og Sandefjord neste uke være klar for eliteserien, mens taperen må nøye seg med kvalifisering.

(NTB)