Tilbake i Europa etter 30 år

SKIEN (Dagbladet): I fjor reddet han Lyn fra nedrykk med to scoringer mot Tromsø. I går kveld skjøt Kjetil Løvvik den gamle Oslo-aristokraten til medalje. Og mer enn som så: Etter 30 år er Lyn tilbake i Europa.

Det var bølgen og champagne etter kampslutt på Odd Stadion i går.

- Europa! Europa! runget det fra Lyn-bastionen. Og alle Lyn-gutter smilte.

- Dette var bare sinnssykt deilig! Hadde vi ikke fått med oss ett poeng her i dag, kunne vi havnet på fjerdeplass og gått glipp av alt sammen, sier Kjetil Løvvik.

13 minutter før slutt avsluttet han et mønsterangrep ved å banke ballen forbi Erik Holtan i Odd-målet. Det var bare hans andre scoring i år, men årets deiligste for alle som sverger til Lyn.

Uten Løvvik?

Med en serierunde igjen å spille er Lyn sikret bronse. Det kan fortsatt bli sølv. Og det blir helt sikkert UEFA-cupspill neste sesong.

Den kan gå uten Kjetil Løvvik.

Gårsdagens store helt har vært utleid til Lyn fra Grashoppers i tre sesonger. Etter denne sesongen går leiekontrakten ut, og Løvvik vet fortsatt ikke om han returnerer til Sveits eller ikke.

- I utgangspunktet skal jeg tilbake til Grashoppers, men jeg får ta en prat med dem, og en prat med Lyn, så får vi se hva som skjer, sier Kjetil Løvvik.

Årets sesong har heller ikke vært den beste for leiesoldaten. Bare to seriemål står han bokført med etter en sesong med skader og benkesliting som hovedtema.

- Jeg burde scora flere mål, innrømmer Løvvik. Men i dag er det ingen som klandrer ham for det. For første gang siden 1972 er Lyn klare for europacup. Da tapte Oslo-laget 3- 6 hjemme og 0- 6 borte for Tottenham.

Champagne

- Det er vanskelig å si hva som betyr mest: Europacup eller medalje. Det må bli begge deler, sier Lyn-trener Sture Fladmark.

Han hentet fram champagnen og smilte bredt.

- Vi har hatt en utrolig fin sesong, og det er enormt deilig at vi har fått noe ut av den. En fjerdeplass ville vært et stort antiklimaks, understreker Fladmark.

Han får støtte av sin kaptein, Jonny Hanssen, som leverte en ny god kamp på Lyns midtbane.

- Herlig at det er i boks. Det ville vært ille å rote bort en så god sesong mot slutten. Det har kladdet litt i det siste. Derfor er det ekstra deilig. Nå skal vi slå Viking i siste runde. Da har vi en sjanse på sølvet også.

Neste sesong har han ikke rukket å tenke på. Men nordlendingen smiler over utfordringene som venter.

Stor bonus

- Å spille europacup er en stor bonus. Får vi et par, tre forsterkninger, kan vi sparke enda mer fra oss. Da skal vi også gi Rosenborg kamp til døra, understreker Jonny Hanssen.

Forsterkninger vil også Sture Fladmark ha.

- Vi trenger noen nye spillere, egentlig en klassespiller i hvert ledd, sier Lyn-treneren.

Og nettopp UEFA-cupen kan gi åpning for en slik investering. Seinere i år blir det avgjort om neste års UEFA-cup skal avvikles som Champions League, med gruppespill. Det kan bety flere kamper. Mer attraktive motstandere. Og mer penger i Lyn-kassa. Kanskje 20-30 millioner.

Betyr masse

Investor og Lyn-gutt Atle Brynestad var mest opptatt av det sportslige der han vandret smilende rundt i Lyn-garderoben i går kveld.

- Dette betyr masse for Lyn. Og masse for Oslo-fotballen. Å spille internasjonal fotball betyr mye for den sportslige utviklingen av laget.

- Og økonomisk?

- Sikkert masse det også, smiler Atle Brynestad.