Tilbake i førersetet

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Rosenborg 0-2. Etter 58 minutter kom det Rosenborg har ventet på siden cupfinalen mot Brann 31. oktober: Ledelsen. Fra Ullevaal-festen til Bent Skammelsruds straffespark i går ettermiddag har trønderne jaget alle de obligatoriske kampene de har spilt.

- Vi har slitt uten å få mål, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet. - Vi har spilt og spilt - og godt også - og sett motstanderen komme foran. Og etter første omgang mot Stabæk begynte jeg å lure på om det skulle skje igjen.

- Det var derfor jeg ble så glad etter straffemålet.

Det lyste av Skammelsrud da skuddet fra merket blåste inn til ledelse. Og: Det er lenge siden Rosenborg feiret et gitt blinkskudd på den måten. Men der har du det sjøl etter åtte strake ligagull i Norge:

Sulten til å vinne det niende.

- Hvis du ikke blir glad når du scorer, kan du like gjerne gi deg som fotballspiller, sier Bent Skammelsrud. - Denne seieren her ga oss det vi trenger - pusterom.

Uten motstand

I utgangspunktet møtte Rosenborg noe av det vanskeligste Tippeligaen har å by på i går ettermiddag. Stabæk borte. De tre siste sesongene har det til og med vist seg for vanskelig. Men plutselig var det lett og uten bekymringer. Og 12- 0 - jeg gjentar tolv-NULL - i målsjanser.

- Jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal få motstand, sier Rosenborgs assistenttrener Ola By Rise. Det er mange måter å si det på. For sjøl på en middels dag slapp ikke trønderne til filla av muligheter for de andre. Hvilket er et tankekors.

- Det som overrasket meg var at Stabæk var så opptatt av å ta ut oss framfor å prøve noe sjøl, sier Bent Skammelsrud. - De har jo mange veldig gode fotballspillere. Men de tok hensyn til Rosenborg og slapp seg aldri løs. Litt merkelig, spør du meg.

Litt for lekne

Alle spør sjølsagt Nils Arne Eggen også. Som svarer:

- Vi er veldig ydmyke i forhold til dette her. Vi er jo så skyhøye favoritter. Og det krever en del det - ikke minst pedagogiske ferdigheter. Som vi har nok av.

Etter Skammelsruds 1- 0 punkterte Erik Hoftun kampen fire minutter seinere. Derfra og inn burde det blitt en sekk full. Men Rosenborg er tvilende foran mål, velger feil, og blir innimellom litt for lekne. Som da Jan Derek Sørensen ikke skjøt ballen i tomt mål.

- Ikke spør meg hvorfor, sier Eggen.

Det vil med andre ord alltid forbli en gåte.

  • John Carew kom til sjanser, men aldri til mål. Det første er bra - det andre under middels. Men Eggen er beskyttende og sier «han John var bra, han». Litt tung riktignok, men bra.