Tilbake i hjertene

Steven Gerrard er tilbake i hjertene til Liverpool-fansen.

Noen supportere gråt. Andre brant fotballtrøyer. For en uke siden var kaptein Steven Gerrard på vei vekk fra Liverpool, men usikkerheten varte bare et døgn.

49 dager etter at kapteinen hevet troféet i Istanbul, dunket han inn alle tre målene mot de walisiske seriemestrene i den første kvalifiseringsrunden i Champions Leauge.

Drømmer om å vinne

25 år gamle Gerrard har signert ny kontrakt fram til 2009.

-  Jeg ville ikke komme i den situasjonen jeg havnet i. Jeg ville signere en ny kontrakt etter Champions Leauge-finalen. Men nå er jeg glad for at alt er tilbakelagt. Jeg er glad for at fansen tok meg imot slik de gjorde, og jeg er stolt av å fortsette som kaptein for Liverpool, sier Gerrard.

Han håper fansen glemmer alt rotet han er skyldig i.

-  Jeg ønsker bare at fansen skal glemme dette så fort som mulig. Jeg vet at de har vært gjennom mye, noe jeg ikke er stolt av. Jeg tenker på fotball 24 timer i døgnet, og jeg drømmer om å vinne. Selv mener jeg at ferdighetene mine øker for hvert år, sier han.

God kamp av Riise

 TRE MÅL: Steven Gerrard scoret alle tre målene da Liverpool lekte seg til seier mot de walisiske mestrene Total Network Solutions. Foto: Reuters/Scanpix
TRE MÅL: Steven Gerrard scoret alle tre målene da Liverpool lekte seg til seier mot de walisiske mestrene Total Network Solutions. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Trener Rafael Benitez understreker at Gerrard er en av hans viktigste spillere.

-  Steven gjorde en god kamp og dette var hans første hattrick for Liverpool. Han er en nøkkelspiller som gir oss muligheten til å velge forskjellige løsninger. Jeg vil bygge laget rundt Steven, og det viser hvor viktig han er for oss, sier Benitez.

John Arne Riise spilte en meget god kamp for de regjerende mestrene. Sunnmøringen var delaktig i nesten alt Liverpool skapte foran gjestenes mål.

Både keeper Pepe Reina, eller Pepe som han kalles, og Boudewijn Zenden debuterte for Liverpool. Spissen Fernando Morientes fikk sin Champions League-debut i den røde trøya.

Ingen tror de røde roter seg vekk i bortekampen. I andre runde møter de regjerende mestrene vinneren av FBK Kaunas fra Litauen og HB Torshavn. Laget fra Litauen vant første oppgjør 4- 2 på bortebane.