Harald Berg (77), Håkon Evjen (19) og Glimt-familien:

Tilbake i hverdagen

Den ene er 77 år og kåret til tidenes beste norske fotballspiller. Den andre er 19, og kan bli solgt for 20 millioner. Velkommen til bords med Harald «Dutte» Berg og Håkon Evjen.

GAMMEL OG NY TID: Harald Berg (77) er fan av Håkon Evjen, Glimts fotrappe juvel av en høyrekant. Snart kan 19-åringen være tapt for Glimt. Harald Berg derimot, blir på Aspmyra "førr evig". Tidenes beste norske fotballspiller har nemlig - etter å ha nektet i 12 år - nylig gått med på at det kan reises statue av ham på stadion. Foto: Bjørn Erik Olsen
GAMMEL OG NY TID: Harald Berg (77) er fan av Håkon Evjen, Glimts fotrappe juvel av en høyrekant. Snart kan 19-åringen være tapt for Glimt. Harald Berg derimot, blir på Aspmyra "førr evig". Tidenes beste norske fotballspiller har nemlig - etter å ha nektet i 12 år - nylig gått med på at det kan reises statue av ham på stadion. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): Egentlig er det Håkon Evjen og bare ham vi har intervju-avtale med, i kafeen på Aspmyra. Trening og spillerlunsj er over, lagkameratene har dratt hjem, kun Håkon er igjen.

Kaffegjengen, som består av ca 15 gamle Glimt-profiler, har også slurpet i seg siste slurk og forlatt stadion.

Da går døra opp, og inn kommer Harald Berg. Litt stressa, litt sein. Smilende må 77-åringen erkjenne at i dag rakk han ikke kaffegjengen.

Tilbake på Aspmyra

I stedet takker Glimt-legenden ja til å slå seg ned med oss.

«Dutte» er solbrun, ser sterk ut, og det lune Berg-smilet lurer i munnviken. Ganske snart skal han slå opp latterdøra. Det er under en uke siden han fulgte sønnen Arild til graven.

Så direkte som bare han kan være, sier Harald Berg - nærmest i forbifarta - at det er han som nå må arve sin egen sønn. Han sier at rettslige prosesser i den anledning tar tid. Dette er tid som han helt sikkert ellers ville brukt på Aspmyra. Enten i passiar med kaffegjengen. Eller som dugnadsarbeider. 77-åringen er på Aspmyra nesten daglig. Få jobber frivillig som ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer